Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні запровадять додаткові виплати постраждалим від війни: хто їх може отримати
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запровадять додаткові виплати постраждалим від війни: хто їх може отримати

В Україні запровадять одноразову виплату грошової допомоги у разі інвалідності чи смерті постраждалим від війни

20 березня 2023, 18:28
Поділіться публікацією:

Нардепи підтримали законопроєкт №7353, що передбачає  одноразову виплату грошової допомоги у разі інвалідності чи смерті, що трапилася через війну. Про це повідомляє нардеп Олексій Гончаренка в Telegram.

В Україні запровадять додаткові виплати постраждалим від війни: хто їх може отримати

В Україні запровадять додаткові виплати (фото з відкритих джерел)

За його словами, виплату зможуть отримати:

  • особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування;
  • працівники об’єктів критичної інфраструктури;
  • журналісти або члени їх родин.

Розмір виплати:

  • у разі загибелі, яка настала в результаті поранення — 1 млн гривень;
  • у разі встановлення групи інвалідності від ІІІ до І, що настала внаслідок поранення — від 200 до 800 тисяч гривень.

"Ворог обстрілює цивільні обʼєкти, зокрема критичної інфраструктури, де серед постраждалих цивільні робітники. Також важливо, що у цьому списку є журналісти. Вони зараз виконують дуже небезпечну роботу, щоб інформувати суспільство та весь світ про те, що коїться у гарячих точках", — пояснив Гончаренко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україні проведуть індексацію пенсій. Заплановане у березні підвищення пенсій торкнеться 10,5 мільйонів українських пенсіонерів і становите від 100 до 1500 гривень кожному літньому громадянину. Окрім цього, під час сьогоднішнього засідання уряду Денис Шмигаль відзначив, що країна успішно пройшла опалювальний сезон.

 Також "Коментарі" повідомляли про те, що уже з лютого окремим категоріям військових "вріжуть" виплати. З лютого 2023 року змінюється порядок виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям Сил оборони України та співробітникам системи МВС. Найголовніше, — розмір додаткової грошової винагороди військовим, які беруть безпосередню участь у бойових діях, не змінюється. А от до виплати 30 000 та 100 000 гривень тепер застосують нові підходи. Виплати тепер залежатимуть від районів перебування військовослужбовців, складності та специфіки виконання ними бойових чи спеціальних завдань.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини