Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Уже з лютого окремим категоріям військових «вріжуть» виплати
commentss НОВИНИ Всі новини

Уже з лютого окремим категоріям військових «вріжуть» виплати

До виплати 30 тисяч гривень та 100 тисяч тепер застосують нові підходи

31 січня 2023, 17:37
Поділіться публікацією:

З лютого 2023 року змінюється порядок виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям Сил оборони України та співробітникам системи МВС. Роз’яснення змін оприлюднили у заяві Сил безпеки та оборони, пишуть "Коментарі".

Уже з лютого окремим категоріям військових «вріжуть» виплати

Змінюється порядок нарахування грошового забезпечення військовим

Найголовніше, — розмір додаткової грошової винагороди військовим, які беруть безпосередню участь у бойових діях, не змінюється. А от до виплати 30 000 та 100 000 гривень тепер застосують нові підходи. Виплати тепер залежатимуть від районів перебування військовослужбовців, складності та специфіки виконання ними бойових чи спеціальних завдань.

"Зміни торкнуться винятково військовослужбовців та співробітників системи МВС, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України, строковиків і курсантів ВВНЗ, офіцерів управлінь і штабів, а також деяких інших категорій", – йдеться у тексті роз’яснення.

При тому, щомісячні бойові виплати у 100 тис. грн збережуть українським бійцям, які воюють з противником на передньому краї. Те саме стосується сімей військовополонених та зниклих безвісти.

Зараз усі військовослужбовці, разом зі строковиками та курсантами, у всіх регіонах України отримують фіксовану грошову винагороду у розмірі 30 тис. грн. Притому й воїни, які, ризикуючи життям, служать на фронті, але не беруть безпосередньої участі в боях з противником, отримують ті ж самі гроші.

"У зв’язку з цим назріло питання диференціації розмірів винагороди залежно від місця, умов та особливостей проходження служби у формуваннях Сил безпеки і оборони України", – йдеться у повідомленні.

Разом з тим обіцяють і збільшення окремих виплат так, щоб мінімальний рівень для Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України становив не менше ніж 20,1 тис. гривень, також для осіб рядового і начальницького складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій та поліціянтів Національної поліції — на рівні не менше ніж 17 тис. гривень.

Як писали "Коментарі", — Кабінет міністрів прийняв постанову, яка дозволить продовжити виплату соцдопомоги, яка мала бути припинена під час воєнного стану. Зокрема, це соціальні виплати для дітей з інвалідністю, а також дітей, позбавлених батьківського піклування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини