В Україні заговорили про можливі загрози для ще однієї АЕС

Президент України Володимир Зеленський сьогодні провів там виїзне засідання Ставки

Під головуванням президента України Володимира Зеленського сьогодні пройшло виїзне засідання Ставки. Вище керівництво країни зібралось на Рівненській АЕС, щоб "на місці оцінити будь-які можливі загрози станції". Про це повідомляють "Коментарі".

"Доповіді Залужного, Буданова про оперативну обстановку на білоруському кордоні та можливі дії ворога, - розповів про хід засідання Володимир Зеленський. - Клименко, Наєв, Лебідь, Дейнеко – про посилення Північного напрямку й охорону АЕС. Начальник Рівненської ОВА Коваль і командувач "Волині" Миронюк – про оборонні рубежі та соціально-економічну ситуацію в регіоні. Щиголь – про захист Рівненської АЕС від кіберзагроз".

"Тримаємо ситуацію під контролем", - заспокоїв Зеленський.

Нагадаємо, що напередодні через перебазування до Білорусі ПВК "Вагнер" Володимир Зеленський доручив посилити охорону північного кордону. А Лукашенко, виступаючи вчора в Мінську, почав погрожувати "центрам прийняття рішень". Перед цим він повідомляв про завершення перебазування до республіки російської ядерної зброї.

Тим часом, в Запорожжі проводять навчання на випадок підриву росіянами Запорізької АЕС.

Жителям Миколаєва влада порадила зробити запаси води та їжі на випадок підриву атомної станції.

А до Європи прибув "мисливець за атомною зброєю". Літак ядерного моніторингу WC-135R Constant Phoenix для відбору проб атмосферного повітря та виявлення радіоактивних викидів.

WC-135 Constant Phoenix – літак радіологічного контролю на базі C-135 Stratolifter, основними завданнями якого є спостереження за ядерними випробуваннями, відстеження ядерної зброї та збирання проб повітря на наявність радіоактивних речовин. Завдяки наявній на борту літака системі збирання проб, WC-135 може виявляти радіоактивні хмари в режимі реального часу.