Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні загинув американський морпіх, який захищав Бахмут
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні загинув американський морпіх, який захищав Бахмут

Поблизу Бахмута загинув американський морпіх Купер Ендрюс.

1 травня 2023, 19:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній морпіх зі Сполучених Штатів Купер "Гарріс" Ендрюс був убитий на околиці Бахмута в середині квітня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

В Україні загинув американський морпіх, який захищав Бахмут

Американський морпіх Купер Ендрюс. Фото з відкритих джерел

За словами матері американського військового Віллоу Ендрюс, її 26-річний син потрапив під мінометний вогонь, ймовірно 19 квітня, на "дорозі життя" — єдиний шлях до Бахмута, який використовують українські військові для поповнення боєприпасів та евакуації місцевого населення. Віллоу зазначила, що тіло Купера Ендрюса досі не знайдено через постійні російські атаки поблизу Бахмута.

Колишній морський піхотинець приєднався до Іноземного легіону в Україні для протистояння російської агресії. За словами матері, його контракт закінчився ще у березні, однак Ендрюс вирішив залишитись в Україні.

Державний департамент США заявив, що може підтвердити смерть громадянина США в Україні, однак не буде називати імені особи.

"Ми підтримуємо зв'язок із родиною та надаємо всю можливу консульську допомогу. З поваги до приватного життя сім’ї в цей важкий час нам більше нічого додати", — сказав представник Держдепу США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські військові виклали відео, де показані кілька хвилин їх боїв за останню "дорогу життя", що веде до Бахмута.

Також "Коментарі" писали про те, чому дорога на Бахмут така важлива. Аналітик з питань оборони та безпеки професор Майкл Кларк вважає, якщо українські військові втратять дорогу Т0504, то змушені будуть залишити Бахмут. Військовий експерт вважає, що битва за Бахмут наближається до ендшпілю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини