Головна Новини Суспільство Війна з Росією В України з'явилися аналоги "шахедів": у ЗСУ розповіли, як вони працюють
commentss НОВИНИ Всі новини

В України з'явилися аналоги "шахедів": у ЗСУ розповіли, як вони працюють

Юрій Ігнат розповів, що безпілотну авіацію зараз залучають практично усі

21 листопада 2023, 11:55
Поділіться публікацією:

Україна може завдавати ударів по російській території за допомогою українських аналогів дронів-камікадзе Shahed. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Повітряних сил України Юрій Ігнат.

В України з'явилися аналоги "шахедів": у ЗСУ розповіли, як вони працюють

Юрій Ігнат. Фото: з відкритих джерел

Спікер зазначив, що безпілотну авіацію зараз залучають практично всі. Україна ж має кошти, передані партнерами, якими завдаються удари по окупованих територіях. Серед напрямів ударів Крим окуповані території Донецької, Луганської областей.

Також Україна може завдавати ударів територією РФ за допомогою власних озброєнь.

"Якщо вдалося нашим виробникам створити дійсно дрони, які можуть летіти далеко і бити точно – це дуже серйозний крок уперед", — наголосив Юрій Ігнат.

Він зазначив, що у частині безпілотників ЗСУ мають серйозну підтримку партнерів, держави та волонтерського корпусу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – незважаючи на погіршення погодних умов, українські та російські війська на різних ділянках фронту атакують позиції один одного. Найважчою залишається ситуація в районі Авдіївки, але прориву нашої оборони, про що періодично сурмлять російські паблики, не сталося. Україна потребує посилення військової підтримки з боку союзників – і цього ракурсу можуть бути переміщення під час наміченого цього тижня 17-го засідання формату "Рамштайн". Примітно, що напередодні цього заходу, 20 листопада, до Києва прибув із візитом голова Пентагону Ллойд Остін. Саме заради обговорення довгострокового бачення підтримки ЗСУ. Президент України Володимир Зеленський визнав, що війна може тривати набагато довше, ніж нам хотілося б. Але наголосив, що Україна та її союзники не мають права опускати руки. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" думками про те, що і чому відбувається на всіх фронтах російсько-української війни – і на що чекати далі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

21 листопада 2023, 12:27

"Україна ж має кошти, передані партнерами, якими завдаються удари по окупованих територіях". Молодці! Нарешті! Не будуть чекати снарядів, а будуть бити коштами та коштовностями по ворогу. Якщо зважити на їхню величезну кількість, це завдасть більшої шкоди ворогові.


Новини