Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні відреагували на вкидання росіян про "захоплення" населеного пункту Сумщини
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відреагували на вкидання росіян про "захоплення" населеного пункту Сумщини

Кадиров заявив про захоплення селища на Сумщині, але в Україні спростували цю інформацію

10 червня 2024, 10:44
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день активних дій у прикордонні Сумської області наразі немає. Ворог намагався промацати оборону у напрямку Рижівки, але українські бійці завдали по ньому вогневої поразки. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у своєму Telegram-каналі зробив керівник "Центру протидії дезінформації" Андрій Коваленко.

В Україні відреагували на вкидання росіян про "захоплення" населеного пункту Сумщини

Захоплення Рижівки. Фото з відкритих джерел

"Сумська область. Станом на зараз — це не початок того ж, що було в Харківській області. Росіяни спробували промацати оборону в напрямку Рижівки, яка є "супутником" російського Тьоткіно. Активних дій у прикордонні поки немає. Сили оборони ситуацію контролюють, ворог зазнав вогневої поразки", — висловився Андрій Коваленко.

Як зазначив Коваленко, вкидання голови Чечні Рамзана Кадирова було ставкою на інформаційну компоненту.

"Порівнювати ситуацію з Харківською областю станом на 08:00 не варто. Залишається загроза дій росіян у прикордонні – так", — додав він.

Зазначимо, раніше інформацію російських ЗМІ про захоплення прикордонного села Рижівка в Сумській області в інтерв'ю "Суспільні" спростував голова Білопільської громади Юрій Зарко. Він заявив, що ця інформація не відповідає дійсності.

За інформацією аналітиків DeepState, Рижівка на Сумщині фактично знаходиться в "сірій зоні", на її територію регулярно заходили російські диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ). Ситуація у селі не змінювалася з початку повномасштабного вторгнення.

"Наших там практично не було, а село є сіряком, куди регулярно заходили ДРГ окупантів. Сьогодні "ахмат-чай" опублікував відео, як вони гуляють по селу і б'ють стволкою по навколишніх селах. Вони могли здійснити дану акцію і в будь-який інший день року", — йдеться у повідомленні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини