Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні відреагували на рішення Міжнародного суду ООН у справі проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відреагували на рішення Міжнародного суду ООН у справі проти Росії

31 січня міжнародний суд ООН оголосив фінальне рішення за позовом України проти РФ у справі про порушення конвенцій про заборону фінансування тероризму та подолання форм расової дискримінації - на Донбасі та у Криму.

1 лютого 2024, 20:45
Поділіться публікацією:

В Міністерстві  закордонних справ  нашої країни відреагували на рішення  Міжнародного суду ООН  в розгляді  позову проти РФ щодо порушень конвенцій про тероризм і расову дискримінацію, яке було оприлюднене у середу,  31 січня.

В Україні відреагували на рішення Міжнародного суду ООН у справі проти Росії

МЗС України (фото з відкритих джерел)

Про це  інформує  прес-служба  Міністерства закордонних справ України.

В повідомленні зазначено, що  представники Міжнародного суду ООН винесли  рішення по суті справи України проти Росії  щодо застосування Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Міжнародна судова установа  встановила, що РФ порушила  два міжнародні договори.

"Це — перший випадок в історії, коли Міжнародний суд ООН виніс остаточне рішення щодо порушень Росією норм міжнародного права", — наголошують в МЗС.

При цьому, підкреслено, що рішення Суду ООН "не залишає жодних сумнівів у тому, що Російська Федерація зневажає міжнародне право".

"Україна залишається відданою прагненню домогтися справедливості та відповідальності за всі незаконні дії Росії, включно з повномасштабним вторгненням, яке Росія розпочала у 2022 році", — наголошено в   повідомленні   міністерстві.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про історичний вирок у справі Україна проти Росії31 січня міжнародний суд Організації Об'єднаних Націй (ООН) визнав Росію винною у порушенні певних частин Конвенції про заборону фінансування тероризму. Таке рішення у Гаазі прийнято у справі по позову України проти РФ.  

Міжнародний суд ООН заявив, що Росія не проводила розслідування фінансової підтримки незаконних збройних формувань на території окремих районів Донецької та Луганської областей в Україні у 2014 році.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини