Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні відреагували на рішення Білорусі перекинути війська до українського кордону
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відреагували на рішення Білорусі перекинути війська до українського кордону

Україна не зафіксувала переміщення до кордону військової техніки Білорусі.

11 серпня 2024, 13:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речник ДПСУ Андрій Демченко відреагував на інформацію Міноборони Білорусі про перекидання військової техніки та солдатів до українського кордону. За його словами, Україна не фіксує переміщення в прикордонні зони білоруських військ.

В Україні відреагували на рішення Білорусі перекинути війська до українського кордону

Речник ДПСУ Андрій Демченко. Фото з відкритих джерел

Андрій Демченко в ефірі телемарафону відповів щодо ситуації з можливою напругою, яку хоче створити Білорусь посиливши прикордонні території своїми військами.

"Ми бачимо, що Білорусь вчергове починає нагнітати ситуація, щоб продовжувати "підігрувати" Росії. Бачимо звинувачення в бік України – це неодноразово вже робилося Лукашенком. На цю мить поряд з нашим кордоном ми не фіксуємо переміщення техніки чи особового складу", – сказав Демченко.

За словами речника ДПСУ українська розвідка активно стежить за ситуацією та готова реагувати на можливі виклики, адже пам’ятає 24 лютого, коли російські війська зайшли на територію України через Білорусь. 

Нагадаємо, що Міністерство оборони Білорусі на тлі боїв у Курській області оголосило про відправку військових до Гомельського та Мозирського районів розташованих поблизу з кордоном України. Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко вважає, що таким чином Лукашенко намагається розпорошити увагу України від боїв у Курській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівника Генштабу РФ Герасимова викрили на брехні Путіну щодо ситуації в Курській області.

Також "Коментарі" писали, що в Німеччині заговорили про червоні лінії після прориву кордону українськими силами та боїв у Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини