Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні створили робочу групу за одним із пунктів формули миру: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні створили робочу групу за одним із пунктів формули миру: про що йдеться

Пункт формули миру про недопуск ескалації війни та повторення агресії став ключовим під час обговорення

18 серпня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

В Україні розпочала роботу робоча група, яка займеться реалізацією пункту формули миру про недопуск ескалації війни та повторення агресії. Як передає портал "Коментарі", про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак у Twitter.

В Україні створили робочу групу за одним із пунктів формули миру: про що йдеться

Андрій Єрмак. Фото: сайт Офісу президента

"Провели установче засідання робочої групи, яка працюватиме над реалізацією дев'ятого пункту формули миру — "Недопущення ескалації війни та повторення агресії", — написав Єрмак.

Глава ОП зазначив, що інтерес до формули миру президента Зеленського лише посилюється. Так у засіданні брали участь посли та уповноважені представники країн G7 та майже всіх країн, які публічно підтвердили готовність приєднатися до гарантій безпеки для України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час онлайн виступу на 77-й Генасамблеї ООН президент України Володимир Зеленський запропонував "формулу умов миру", яка допоможе уникнути воєн у майбутньому. За його словами, ця формула пропонує такі умови миру: покарання за злочин; захист життя; відновлення безпеки та територіальної цілісності; гарантії безпеки; рішучість. Якою є ймовірність прийняття такої формули? Якщо не така – яка може бути прийнята у майбутньому, створивши дієвий механізм запобігання чи швидкому завершенню воєн? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – голова зовнішньополітичного відомства Європейського союзу Жозеп Боррель вважає, що формула миру президента України Володимира Зеленського унікальна, проте Росія не підтримає її за жодних обставин.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини