Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні розповіли про долю пів мільйона росіян в Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні розповіли про долю пів мільйона росіян в Криму

Які приїхали на півострів під час його російської окупації

4 квітня 2023, 16:03 comments1032
Поділіться публікацією:

За час російської окупації Криму до нього незаконно в'їхало від пів мільйона до 800 тисяч громадян Росії. Всі вони мають добровільно полишити півострів вже зараз або будуть депортовані силоміць після його звільнення. Про це розповіла представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, повідомляють "Коментарі" з посиланням на ефірі програми Радіо Свобода "Свобода Ранок".

В Україні розповіли про долю пів мільйона росіян в Криму

Таміла Ташева

На думку посадовиці, всі згадані особи є співучасниками злочину колонізації півострова.

"А якщо вони не виїдуть, вони мають бути примусово видворені. Це є в українському законодавстві і у будь-якому іншому законодавстві. Якщо особа незаконно перетнула держкордон, це означає, що вона має бути видворена. У нас було кілька пунктів пропуску (Каланчак, Чонгар і Чаплинка) і всі ці громадяни – від 500 до 800 тисяч щонайменше – в’їхали не через ці пункти пропуску і відповідно, нехай розвертаються через Керченський міст і їдуть назад. Якщо ні – вони будуть примусово видворені", – каже Ташева.

Щодо придбання майна — житла чи земельної ділянки — тут Таміла Ташева менш категорична. На її думку, кожен випадок треба розбирати окремо. Якщо купівля або уступка майна громадянином України була добровільна, росіяни можуть продовжувати користуватися та розпоряджатися придбаним майном.

Тим часом, стали відомі нові механізми кібервійни Росії. У Росії "Вагнер" вербує найманців вже у крамницях. А Кулеба розповів, яке питання Київ порушить перед союзниками. Дмитро Кулеба висловив переконання, що "НАТО та Україна потрібні один одному"



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини