Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні розпочали виробництво нової зброї для армії: деталі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні розпочали виробництво нової зброї для армії: деталі (ФОТО)

В Україні запустили виробництво нової гранати. Боєприпас має значні переваги у порівнянні з аналогами

9 вересня 2024, 14:27
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони України офіційно кодифікувало і затвердило до експлуатації нову оборонну осколкову гранату українського виробництва, що є аналогом радянської Ф-1. Цей боєприпас відповідає сучасним стандартам засобів ближнього бою і заповнює прогалину у виробництві такого типу гранат в Україні. Про це повідомляє пресслужба відомства.

В Україні розпочали виробництво нової зброї для армії: деталі (ФОТО)

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Нова ручна осколкова граната призначена для ураження відкрито розташованої живої сили противника, і її слід використовувати тільки з укриття, завдяки потужності її дії.

В Україні розпочали виробництво нової зброї для армії: деталі (ФОТО) - фото 2
В Україні розпочали виробництво нової зброї для армії: деталі (ФОТО) - фото 3
В Україні розпочали виробництво нової зброї для армії: деталі (ФОТО) - фото 4

Крім того, Міністерство оборони України також кодифікувало і прийняло на озброєння нову ручну наступальну гранату дистанційної дії, аналог радянської РГД-5. Серійне виробництво цієї гранати вже налагоджене українським виробником.

Виробники й розробники зразків озброєння можуть звертатися до Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння та військової техніки для отримання додаткових запитів щодо процесу кодифікації на електронну пошту: [email protected].

Нагадаємо, колишній віцепрем'єр з питань європейської інтеграції та екскерівник Секретаріату Віктора Ющенка Олег Рибачук вважає, що у випадку зменшення або відсутності допомоги від Заходу, Україна може створити ядерну зброю. За його словами, Україна для цього має усі необхідні ресурси.

Крім того, зволікання з постачанням зброї від західних союзників серйозно впливає на формування та ефективність українських підрозділів. Олександр Сирський розповів, до чого призводять затримки з постачанням зброї від Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини