Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сирський розповів, до чого призводять затримки з постачанням зброї від Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Сирський розповів, до чого призводять затримки з постачанням зброї від Заходу

Військова підтримка США України закінчилася наприкінці 2023 року, тоді українська армія зіткнулася із серйозними труднощами на фронті

9 вересня 2024, 11:02 comments3910
Поділіться публікацією:

Зволікання з постачанням зброї від західних союзників серйозно впливає на формування та ефективність українських підрозділів. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "CNN" заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Сирський розповів, до чого призводять затримки з постачанням зброї від Заходу

Олександр Сирський. Фото: з відкритих джерел

"Ви плануєте використовувати механізовану бригаду, а за фактом використовуєте її як піхотну. В результаті її бойові можливості та ефективність набагато нижчі", – заявив головком ЗСУ.

Загалом затримки з постачанням зброї від Заходу, зокрема через те, що Конгрес США довго не міг ухвалити рішення про допомогу Україні, призвели до втрат людей та територій, наголосив головком.

"Коли нема чим стріляти, нема кому і нічим стримувати супротивника, це насамперед призводить до зростання рівня втрат, збільшення наших втрат не лише матеріальних ресурсів, а й людських", – сказав Олександр Сирський.

Зазначимо, у цьому ж інтерв'ю Олександр Сирський заявив, що українські війська роблять усе можливе, щоби не втратити Покровськ. Зокрема, Курська операція позбавила РФ можливості маневрувати своїми частинами.

Журналіст поставив головкому пряме запитання, чи Курська операція відволікла сили РФ з Покровського напряму і чи може Україна втратити Покровськ. На це Олександр Сирський відповів, що за останні 6 днів супротивник не просунувся ні на метр, тож стратегія України працює. Він наголосив, що робиться все можливе, щоб місто Покровськ не було втрачено. Нині там зміцнюють оборону.

"Звичайно, противник зосередив на Покровському напрямку найбільш підготовлені свої частини. Але ми позбавили його можливості маневрувати своїми частинами та перекидати свої частини посилення з інших напрямків", — сказав Олександр Сирський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Сирський вперше назвав справжню причину, чому Курську область обрали для прориву ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини