Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні розгорнуто штаби на випадок теракту на Запорізькій АЕС: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні розгорнуто штаби на випадок теракту на Запорізькій АЕС: що відбувається

У МВС надали роз'яснення щодо роботи штабів на випадок теракту на Запорізькій АЕС

23 червня 2023, 11:35 comments2165
Поділіться публікацією:

З сьогоднішнього дня, 23 червня, в Україні починають функціонувати штаби, розгорнуті на випадок теракту Росії на Запорізькій АЕС. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

В Україні розгорнуто штаби на випадок теракту на Запорізькій АЕС: що відбувається

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

Міністр розповів, що входитиме в обов'язки штабів, а також те, що мають знати наші співвітчизники на випадок теракту, і як координуватиметься взаємодія представників влади, фахівців та населення.

Ігор Клименко зазначив, що до роботи активно включилися енергетики, представники ДСНС, поліція, медики. Йдеться про 200-кілометрову зону навколо ЗАЕС.

"Ми чітко даватимемо всі вказівки і всі правила поведінки", — поінформував міністр.

Він наголосив, що все обладнання для вимірювання радіації, яке має Україна, готове до використання.

Найближчими днями буде проведено навчання з перекриттям доріг, розгортанням санітарних блокпостів.

Водночас населенню треба знати, що на час "ситуації, яка може виникнути", люди не повинні виходити з укриття без команди. Кожен громадянин повинен закритися у своєму приміщенні, закрити вентиляцію, вимкнути кондиціонери. Також треба ущільнити всі отвори, які є у будинках чи квартирах, вологою тканиною чи скотчем.

Якщо людина знаходиться на вулиці, вона має скористатися респіратором або медичною маскою.

"Що стосується ЗАЕС. Те радіоактивне тло, яке можливо буде після будь-яких заходів у повітрі, буде зберігатися приблизно одну добу. На 80% ми зменшимо радіоактивне тло саме протягом доби", — сказав він.

Усі громадяни, які захочуть виїхати із цієї території, будуть забезпечені відповідним транспортом, сказав глава МВС. За його розрахунками, це близько 500 тисяч громадян.

"Це все, що необхідно знати. І, звичайно, дивитися ЗМІ...", — сказав Клименко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов вважає, що Росія, незважаючи на періодичні погрози, не наважиться завдати по нашій країні ядерного удару. Тим часом президент США Джо Байден не виключає такої можливості. У свою чергу президент України Володимир Зеленський заявив, що росіяни, ймовірно, готуються вчинити теракт на Запорізькій АЕС. Про що говорять ядерні ігри Росії – і до чого вони можуть призвести? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини