Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні пропонують скасувати категорію "обмежено придатний"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні пропонують скасувати категорію "обмежено придатний"

Більшість українців, за пропозицією омбудсмена, можуть стати придатними до військової служби

9 вересня 2023, 23:44 comments1077
Поділіться публікацією:

Уповноважений з прав людини у Верховній Раді Дмитро Лубінець запропонував обмежити градацію військовозобов'язаних лише двома категоріями — "придатний" чи "непридатний", скасувавши "обмежено придатний". Про це повідомляють "Коментарі".

В Україні пропонують скасувати категорію "обмежено придатний"

Дмитро Лубінець

"Громадянин України має або бути придатним до виконання військової служби, або непридатним", — заявив Лубинець в ефірі телемарафону "Єдині новини". — "Якщо громадянин через своє здоров'я непридатний до виконання бойових завдань з автоматом у руках прямо на передовій і має проблеми з хребтом, він може перебувати в штабі або у складі ракетних військ".

Нагадаємо, що Україна під час військових дій не називає кількість своїх бойових втрат — убитих та поранених. Американські журналісти з "The New York Times", посилаючись на оціночні дані Білого дому, заявили, що втрати обох сторін конфлікту — України та Росії — досягли півмільйона людей убитими та пораненими. За даними The New York Times, втрати російських військових в адміністрації США оцінюють приблизно в 120 тисяч загиблих і близько 170 тисяч поранених. Як пише американське видання, ЗСУ втратили до 70 тисяч убитими та до 120 тисяч пораненими. При цьому видання наголошує, що це оцінки, а не підтверджені дані.

На тлі заявлених іноземними ЗМІ втрат та необхідності підготуватися до можливого осіннього російського наступу президент України Володимир Зеленський визнав, що військові просять про посилення мобілізаційних заходів.

При цьому до 1 жовтня на військовий облік мають стати жінки, які мають медичну чи фармацевтичну освіту. Спочатку представник президента у Верховній Раді Федір Вениславський заявив, що їм, як і іншим військовозобов'язаним, обмежать виїзд з країни. Згодом уточнив, що не зможуть виїхати лише мобілізовані жінки.

Тим часом, Ватикан відповів на критику команди Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

10 вересня 2023, 01:44

А когда этот сам Лубинец с Вениславским, алкашем Даниловым, уродом Пидорляком и всеми ихними семейками сами пойдут на 0 с автоматами ? Когда уже разбомбят этих конченых уродов и всю Зелегнидную команду ? Хрен им, а не на фронт, если призовут насильно, то лично поеду стрелять этих ублюдков Лубинцов и Вениславских !

Іван Сірко

9 вересня 2023, 23:17

всю верховну раду і іх родичів на передову!!! разом з суддями, проекурорами і усією аваковскую поліцією!!!


Новини