Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні пояснили, чому у Путіна знову загострилося бажання розпочати переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні пояснили, чому у Путіна знову загострилося бажання розпочати переговори

У ЦПД натякнули, що цього року розмови про переговори так і залишаться розмовами

15 травня 2024, 11:32
Поділіться публікацією:

Росія знову згадала про переговори на тлі загострення ситуації у прикордонних районах Харківської області. Але бажання Кремля знову запустити розмови про переговорний трек більше схоже на шантаж та торги. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в Telegram заявив керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко.

В Україні пояснили, чому у Путіна знову загострилося бажання розпочати переговори

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Глава ЦПД зазначив, що путінський режим прогнозовано починає качати тему переговорів. Однак, в Україні вважають, що спроби росіян – це торги.

"Заява Путіна про те, що вони (переговори — ред.) можливі без виведення російських військ — це торг, і на стіл він готовий покласти прикордонне Харківської області, а також сигналити, мовляв, якщо не захочете — піду в інших областях", – пояснив Андрій Коваленко.

За словами керівника ЦПД, Росії не вистачає живої сили та техніки для наступу на Харків та Суми. Отже, погрози російського режиму — це блеф, а наступ можливий лише на прикордонних територіях.

Коваленко вважає, що головна мета окупантів полягає в тому, щоб розтягнути українські сили, щоб мати можливість прорватися на сході.

"Ключове наше завдання – вистояти. Це завдання на цей рік. Зрозуміло, що жодних переговорів не буде. Переговори РФ потрібні лише для паузи та накопичення сил", — вважає експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у медіа все частіше спливають повідомлення про нібито переговори щодо закінчення війни без участі України та за рахунок України. Так Росія намагається посіяти сумніви у США, цим нібито займалася і Британія, яка вже офіційно спростувала такий підхід. Про що говорять активні танці довкола переговорного процесу? Як події можуть розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини