В Україні назвали головну ціль нічної атаки росіян

Ворог вкотре намагався вразити електростанції

Головною метою ракетно-дронової атаки росіян по Україні вночі в четвер, 20 червня, були українські електростанції. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба НЕК "Укренерго".

В енергокомпанії зазначають, що це була вже сьома масована атака росіян на енергосистему з 22 березня.

"За уточненими даними, це була комбінована ракетно-дронова атака. Головною метою знову були українські електростанції", - йдеться у повідомленні.

У результаті атаки було пошкоджено обладнання на енергооб'єктах у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях. Є пошкодження у мережах обленерго у Київській області.

"Проводиться огляд пошкоджень. Там, де дозволяє ситуація з безпекою, розпочато аварійно-відновлювальні роботи", - додали у прес-службі компанії.

Раніше голова правління Національної енергетичної компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький попередив, що ситуація з енергетичною системою в Україні буде складнішою цього тижня. Глава "Укренерго" зазначив, що головна причина, чому не вдасться уникнути відключень світла для побутових споживачів, пов'язана з прогнозованим зростанням енергоспоживання через спеку, а також внаслідок виведення в ремонт чергового енергоблоку АЕС. Це призведе до того, зазначає Володимир Кудрицький, що в цей період ситуація в українській енергосистемі "відчутно буде складнішою", ніж було раніше.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Укренерго розповіли, коли буде багато відключень та назвали причину.

Також видання "Коментарі" повідомляло – експерти проаналізували для порталу "Коментарі" енерго-терор, а також розповіли, чого очікувати далі – і як ефективніше відбивати подібні удари.