Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні намагаються приховати шокуючі втрати від удару по аеродрому в Миргороді: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні намагаються приховати шокуючі втрати від удару по аеродрому в Миргороді: причини

Спікери Банкової применшують жахливі втрати, які зазнала Україна після удару РФ по аеродрому в Миргороді

3 липня 2024, 14:33 comments16527
Поділіться публікацією:

Кілька днів тому російський безпілотник помітив шість українських винищувачів Су-27, які стояли просто неба на авіабазі Миргород на півночі України, за 100 миль від кордону з РФ. Російська балістична ракета "Іскандер" влучила в ціль, знищивши два надзвукові винищувачі, що становить потенційно п’ять відсотків усього парку Су-27 України, повідомляє видання Forbs.

В Україні намагаються приховати шокуючі втрати від удару по аеродрому в Миргороді: причини

Аеродром в Миргороді

Схожа ситуація сталася наступного дня після цієї трагедії, коли російський безпілотник пролетів над українською авіабазою в Полтаві, також за 100 миль від кордону. Після кількох годин спостереження ракета "Іскандер" вразила бойовий гелікоптер Мі-24 української армії.

Як відзначає видання, очевидно, що дефіцит протиповітряної оборони робить українські авіабази вразливими до російських ударів безпілотників і ракет. Російські атаки на українські бази посилюються з осені минулого року, в результаті чого знищено два винищувачі Су-27, два МіГ-29, один штурмовик Су-25 і, ймовірно, Мі-24.

"Втрати важкі для українських ВПС і бригад армійської авіації. Військово-повітряні сили мають лише кілька десятків літаків, а джерела для їх заміни немає. Армія має близько 50 Мі-24, але поповнити їх також буде складно", — підкреслило видання.

За його інформацією, Україна планує отримати 85 літаків F-16 від Lockheed Martin та близько десятка Dassault Mirage 2000 від європейських союзників. Проте ці нові літаки будуть так само вразливими на землі, як і українські літаки.

Видання пише про кризу у протиповітряній обороні України. Журналісти відзначають, що українці захищають свої найважливіші бази ракетами класу "земля-повітря", але зараз вони змушені одночасно прикривати міста, великі скупчення військ і прифронтові бази, такі як Миргород і Полтава.

Числа показують масштаб проблеми. Українська армія і авіація почали війну з близько 400 зенітно-ракетними комплексами. За 28 місяців вони втратили близько 140 з цих систем, отримавши на заміну близько сотні.

Журналісти відзначають, що теоретично українці скоротили лише 10 відсотків своїх довоєнних сил протиповітряної оборони. Але їхня сила значно менша, ніж була до лютого 2022 року.

При цьому в Офісі президента намагаються применшити втрати, яких зазнала Україна.

"Всі спікери на прикормці в ОП применшують масштаби втрат. Майже як і мижебратья стали себе поводити по всіх параметрах, щоб прикрити зраду і некомпетентність у найвищих ешелонах влади", — відзначила у Фейсбуці Ірина Мір.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що військові шоковані безвідповідальністю керівництва, яке допустило втрату літаків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини