Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шокуюча безвідповідальність: літаки у Миргороді можна було врятувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Шокуюча безвідповідальність: літаки у Миргороді можна було врятувати

За годину до удару інформація про ворожий безпілотник над аеродромом у Миргороді вже була у мережі

2 липня 2024, 12:47 comments6922
Поділіться публікацією:

1 липня росіяни завдали ракетного удару по аеродрому Миргорода балістичними ракетами "Іскандер-М" з касетними бойовими частинами. Україна визнала ураження військових літаків на аеродромі.

Шокуюча безвідповідальність: літаки у Миргороді можна було врятувати

Аеродром в Миргороді

"Що примітно в цій історії: ворожий безпілотник 3 години висів над аеродромом на висоті близько 5 км. Передавав "картинку" на відстань щонайменше 150 км (що саме по собі — серйозне досягнення), випромінював радіосигнал, і його "змалювали", — говорить військовий Юрій Касьянов.

За його словами, щонайменше за годину до удару в мережі з'явилася інформація про безпілотник. За цей час "Іскандер" виїхав на позицію, розвернувся і завдав удару. Чому за цей самий час не було проведено евакуацію авіатехніки з аеродрому — це велике питання, відзначив експерт.

Учора ж, каже Касьянов, президент знову заявив, що Україні не вистачає далекобійної зброї, просив ATACMS, для нанесення ударів по ворожих аеродромах, на яких базуються бомбардувальники-носії КАБів (тільки за минулий місяць противник застосував понад 800 КАБів).

А позавчора, додає військовий, гендиректор "Укроборонпрому" Сметанін вкотре заявив, що в Україні налагоджено серійне виробництво далекобійних дронів із дальністю понад 1000 км.

"Налагоджено — факт, українські дрони і до Татарстану долітають. Але до чого тут "Укроборонпром"? І чому, якщо налагоджено виробництво, ці дрони не використовуються для атак по ворожих аеродромах? Адже вони мають бути значно дешевшими та доступнішими за американські ракети. Це все питання стратегії, тактики й елементарної управлінської логіки. Як і виведення авіатехніки з-під удару", — заявив Касьянов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що про "профанство"через яке Україна втратила військову техніку, говорять і інші військові.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

не байдужий

сьогодні, 06:56

а не можна було підняти літак у повітря і збити цей дрон

сова сова

3 липня 2024, 22:41

клоуна повернути на сцену країну потрібно щоб очолив патріот

як варіант

3 липня 2024, 18:47

це був геніальний тактичний хід г-но командувача - знищити свої літаки щоб скоріше отримати F-16, хоча повітряні сили ще не готові щоб воювати на цих літаках -екіпажі, аєродроми і обслуговуючий персонал

ухылянт

3 липня 2024, 13:35

это всё ухылянты виноваты, нужно больше людей мобилизировать и прикрыли бы технику живым щитом.

Анатолій

3 липня 2024, 11:55

Риторичне питання - хто винен? І риторична відповідь - війна, батєнька, війна. Ось такі "специ" керують державою, військом, що приводить до таких втрат. А можливо пан Ігнат вийде і скаже: то були муляжі. Дуже жаль країну, що дісталась неучам або прямим посібникам ворога.

Сергій

3 липня 2024, 07:12

Уйобки

Читач

2 липня 2024, 17:17

Фото використали недоречно. F 16 гостювали у Миргороді під час навчань "Безпечне небо — 2011", відповідно в 2011 році. А зараз таке фото може бути сприйняте хибно.

professor-778

2 липня 2024, 15:07

... НАЖАЛЬ, ПІД*РАСІВ пропуйлоських в Україні ще багато ...

Ермаков

2 липня 2024, 15:04

ГУР работает плохо и не использует все возможности, это преступно, так развалится государство. Руководство страны не использует разносторонние возможности, нужно вводить новых компетентных людей в управление страной.

Андрій

2 липня 2024, 13:51

Ігор , так отож!

Игорь

2 липня 2024, 13:51

Наши "правители" вполне соответствуют тому что о них думают. Им на руку чтоб Украина проиграла.

morrison

2 липня 2024, 13:46

Потому что все держится на силе случая, воле полевых командиров и личном подвиге солдат. У командной верхушки цель одна и она совсем другая:)

Правдоруб

2 липня 2024, 13:42

Самі здали, а тепер кажуть можна було врятувати.

Ігор

2 липня 2024, 11:56

Якби ж не герої Росії: Гетманцев Єрмак Зе!


Новини