Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні можуть скасувати відстрочку від мобілізації: кого це торкнеться
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть скасувати відстрочку від мобілізації: кого це торкнеться

Тих, хто здобуває другу, третю, четверту вищу освіту можуть мобілізувати, якщо відповідне рішення підтримає Рада

30 серпня 2023, 12:02
Поділіться публікацією:

Під час війни в Україні було б доцільно скасувати відстрочку для мобілізації для тих, хто вдруге здобуває вищу освіту. Як повідомляє портал "Коментарі", таку ідею в інтерв'ю "Українським Новинам" висловив представник Президента у Верховній Раді, член парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

В Україні можуть скасувати відстрочку від мобілізації: кого це торкнеться

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Я думаю, що абсолютно справедливо в умовах війни обмежити однією вищою освітою. Якщо людина здобуває третю, четверту вищу освіту, то це точно не може бути підставою для відстрочення під час воєнного стану", – заявив представник Президента у парламенті.

Нардеп звернув увагу, що на початку повномасштабної війни збільшилася кількість абітурієнтів віком від 30 років.

"Якщо людина в магістратурі навчається відразу після закінчення навчання, то це здобуття вищої освіти магістра. Якщо вона вступила до аспірантури відразу після навчання, то зрозуміло. А коли людина має перерву і лише під час війни раптом захотіла займатися науковою діяльністю, то це викликає питання ", — Прокоментував Веніславський.

При цьому політик не виключає, що є певна кількість людей, яка справді хоче стати вченими.

Читайте також на порталі "Коментарі" — останнім часом темі мобілізації приділяється багато уваги. Спікери від влади запевняють, що на сьогоднішній день причин посилювати мобілізацію немає потреби, адже загальнодержавна мобілізація, як розпочалася 24 лютого 2022 року, так і продовжується нині. Однак, зазначає керівництво країни, якщо буде необхідність призвати до лав ЗСУ ще більше чоловіків, темпи мобілізації, звісно, прискоряться. Чи можуть в Україні мобілізувати всіх чоловіків? Скільки ще поповнять лави ЗСУ? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини