Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні ідентифікували командира взводу РФ, що стріляв у беззбройних жителів Бучі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні ідентифікували командира взводу РФ, що стріляв у беззбройних жителів Бучі

Командир взводу ЗС РФ стріляв по цивільним у Бучі

сьогодні, 16:41
Поділіться публікацією:

Офіс Генерального прокурора України оголосив про підозру командиру взводу 3-ї повітряно-десантної роти 1-ї батальйонно-тактичної групи 234-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ ЗС РФ. Йому інкримінують порушення законів та звичаїв війни, що призвело до умисного вбивства та замаху на вбивство (ч. 2 ст. 438 та ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 438 КК України).

В Україні ідентифікували командира взводу РФ, що стріляв у беззбройних жителів Бучі

Ідентифікували командира взводу РФ. Фото: gp.gov.ua

Згідно з даними слідства, у березні 2022 року, під час окупації Бучі, командир взводу виявив двох місцевих жителів, які, позбавлені електро- та газопостачання, готували їжу на вогнищі біля одного з будинків. Не попередивши про намір застосувати зброю, військовий відкрив вогонь із автоматичної стрілецької зброї.

Внаслідок цього злочину один з цивільних осіб загинув на місці, а інший отримав поранення. Поранений зумів дістатися до під'їзду і врятуватися.

Обидва постраждалі були мирними мешканцями, які не брали участі в збройному конфлікті. Вони не мали при собі зброї чи інших засобів, які могли б виправдати застосування насильства з боку військового. Цей інцидент став ще одним свідченням грубих порушень міжнародного гуманітарного права під час війни в Україні.

Нагадаємо, Служба безпеки України стверджує, що затримала колаборанта, який допомагав російським військовим під час тимчасової окупації Київської області. За твердженням СБУ чоловік з власної ініціативи співпрацював з росіянами, входив до каральних загонів і фізично знищував учасників українського опору. Російські війська видали колаборанту вогнепальну зброю та уніформу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини