Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні дозволили писали "Росія" та "Москва" з маленької літери
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні дозволили писали "Росія" та "Москва" з маленької літери

Мова йде про написання в текстах неофіційного характеру, ухвалили рішення філологи

22 вересня 2023, 23:58
Поділіться публікацією:

В Україні слова "росія", "москва" та інші подібні дозволили писати з малої букви у неофіційних текстах і це не вважатиметься помилкою. Про це заявили у Національній комісії зі стандартів державної мови, повідомляють "Коментарі".

В Україні дозволили писали "Росія" та "Москва" з маленької літери

"росія" - тепер з маленької

При ухваленні цього рішення філологи та лінгвісти зважали на "героїчну боротьбу українського народу за незалежність" та взяли до уваги "звернення в соцмережах міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук". Окрім цього, вони розглянули офіційні листи від Інституту української мови НАН України, Інституту мовознавства імені О. О. Потебні НАН України.

"Написання назв "російська федерація", "росія", "москва", "московія", "московське царство", "російська імперія"", "державна дума рф" тощо з малої букви можна не кваліфікувати як відхилення від норм української мови в текстах неофіційного характеру", — заявили у Нацкомісії.

Верещук закликала офіційно запропонувати зміни до правопису назви держави-агресора та її керівників. Проте міністр освіти Оксен Лісовий заявив, що назва держави "Російська Федерація" в офіційних документах має бути з великих літер. Посадовець додав, що "написання "рф" з великої літери — помилка, але така вимога нормопроєктування".

Тим часом, Арестович передбачає вибух "інформаційної бомби" в Україні. Екс-радник глави Офісу президента Олексій Арестович прокоментував публікації про "здачу Півдня". 

Пішов із життя відомий європейський політик. Він обіймав посаду глави італійської держави з 2006 по 2015 роки.

А Моравецький попередив Зеленського: "Не ображайте більше поляків". Прем'єр-міністр Польщі висловив президентові України претензії за його висловлювання у стінах штаб-квартири ООН. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини