Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні буде ще більше ракет для Patriot: що вигадали в США
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні буде ще більше ракет для Patriot: що вигадали в США

США закуплять у Японії ракети для Patriot, щоб продовжити постачання Україні

20 грудня 2023, 11:22
Поділіться публікацією:

Японія цього тижня офіційно оформить зміну у політиці, яка дозволить їй експортувати кілька десятків ракет Patriot до Сполучених Штатів, що призведе до поповнення арсеналів Вашингтона. А Штати, у свою чергу, матимуть змогу поставити ще більше ракет для Patriot Україні. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Washington Post".

В Україні буде ще більше ракет для Patriot: що вигадали в США

Ракети для Patriot. Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, нові поставки з Японії дадуть Вашингтону більше можливостей для відправки сучасних засобів ППО в Україну, яка відчайдушно потребує її, оскільки Київ готується до російських авіаударів цієї зими.

Японія виготовляє ракети для Patriot, провідної системи ППО США, за ліцензією Raytheon.

Президент США Джо Байден порушив це питання перед прем'єр-міністром Фуміо Кісідою у Кемп-Девіді у серпні, під час історичного тристороннього саміту з Південною Кореєю та знову на економічному саміті у Сан-Франциско минулого місяця. Сеул пообіцяв надати Україні сотні тисяч артилерійських боєприпасів за останній рік – більше, ніж усі європейські країни, разом узяті. За словами чиновників, значну частину цього обсягу було передано.

Зазначається, що Японія, стурбована тим, що російське вторгнення може спонукати Китай зробити аналогічні дії проти Тайваню, підтримує Україну. Це була перша країна Східної Азії, яка приєдналася до західних санкцій проти Москви. Кісіда, виступаючи в січні, відкриваючи рік країни як главу "Великої сімки", зазначив, що "Україна може стати Східною Азією завтрашнього дня".

Очікується, що уряд Японії оголосить про ці зміни вже у п'ятницю. Patriot не піде безпосередньо до України. Скоріше, Японія розглядає можливість відправки десятків ракет до Сполучених Штатів, щоб поповнити свої запаси, призначені для Японії та Індо-Тихоокеанського регіону. Токіо ще не представив графік, але рішення за деякими цифрами очікується "щодо скоро", повідомив чиновник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський розповів, скільки систем Patriot потрібно Україні для повного захисту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини