Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні буде нова модель охорони кордону: у ДПСУ розкрили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні буде нова модель охорони кордону: у ДПСУ розкрили подробиці

У разі потреби нові підрозділи прикордонників зможуть здійснювати бойові дії на кордоні.

29 квітня 2024, 17:05
Поділіться публікацією:

Збільшення чисельності прикордонників до 15 000 осіб стане військовою складовою нової моделі охорони кордону. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Укрінформу" зробив представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

В Україні буде нова модель охорони кордону: у ДПСУ розкрили подробиці

Прикордонники. Фото: з відкритих джерел

Як зазначив Демченко, наразі ДПСУ формує та посилює власні можливості, створюючи підрозділи нового зразка бригадного типу. Він пояснив, що ці підрозділи зможуть фактично здійснювати бойові дії, маючи на озброєнні артилерію та інші засоби для ураження техніки супротивника.

Представник ДПСУ зазначив, що надалі ці підрозділи триматимуть оборону кордону. За його словами, це вже не буде та модель охорони, яка була раніше – буде військова складова.

"Зараз сформовано дві бригади – "Сталевий кордон" та "Помста", які активно виконують завдання на лінії фронту, і ми продовжуємо нарощувати кількість таких підрозділів у структурі ДПСУ", – сказав Демченко.

Нові підрозділи, як поінформував він, братимуть під контроль держкордон, коли Україна вийде на всю протяжність її міжнародно визнаного кордону.                                                                                         

Демченко додав, що прикордонники залишатимуться першими на кордоні, тому у них мають бути "потужні засоби", щоб у разі небезпеки відбити атаку ворога.

Зазначимо, у цьому ж інтерв'ю Андрій Демченко зазначив, що на сьогоднішній день у країни-агресора недостатньо сил, щоб здійснити повномасштабне вторгнення з кордону, яке дало б їй можливість досягти якоїсь стратегічної мети.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини