Головна Новини Суспільство Війна з Росією В українців змінились погляди на те, коли закінчиться війна
commentss НОВИНИ Всі новини

В українців змінились погляди на те, коли закінчиться війна

За понад півтора року від повномасштабного вторгнення українці змінило свою думку щодо термінів закінчення війни в Україні.

5 жовтня 2023, 15:50 comments1090
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У перші місяці з моменту повномасштабного вторгнення українців вважали, що війна триватиме кілька тижнів або місяців, однак з часом ці погляди змінились. Попри це більшість українців вірить у перемогу України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Слово і діло", яке використало інформацію соціологічної групи "Рейтинг".

В українців змінились погляди на те, коли закінчиться війна

Коли закінчиться війна в Україні. Фото з відкритих джерел

На початку березня 2022 року понад 39% українців вважало, що війна триватиме кілька тижнів, а ще 18% вказали на тривалість близько тижня. У війну понад рік тоді вірило 3% опитаних. Вже в кінці березня у закінчення війни за тиждень вірило 5% респондентів, а варіанти кілька тижнів та кілька місяців лідирували з показниками 30% та 31% відповідно.

У червні 2022 року в опитуванні, коли закінчиться війна, лідируючим показником став варіант пів року — 39%. Другий за популярністю варіант був кілька місяців – 25%, а ще 18% вказали, що війна триватиме більше року. З цього моменту лише 1% українців обирали, що війна може закінчитись впродовж тижня.

Варіант про те, що війна триватиме пів року досяг найбільшого показника — 47% голосів у листопаді 2022 року. Далі він почав зменшуватись і на червень 2023 року становив 37%. Разом з тим почав збільшуватись інший показник, що війна триватиме понад рік. За цей варіант проголосувало 25% опитаних у червні. Також зріс і показник щодо невизначеності, який досяг 18%.

В українців змінились погляди на те, коли закінчиться війна - фото 2

Коли закінчиться війна – опитування. Слово і діло

Таким чином українці змінили свої погляди впродовж війни від ідеї, що вона закінчиться від кількох тижнів та місяців до можливості тривати більше року. Попри це під час усіх опитуваннях показник поразки України не був вищим 1%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Центр національного спротиву назвав питання, які не можна задавати військовослужбовцям під час розмови по телефону.

Також "Коментарі" писали, що в МВС назвали кількість військових, які зникли безвісти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини