Головна Новини Суспільство Війна з Росією В МВС назвали кількість військових, які зникли безвісти
commentss НОВИНИ Всі новини

В МВС назвали кількість військових, які зникли безвісти

Міністерстві внутрішніх справ оприлюднили кількість цивільних та військових осіб, які вважаються зниклими безвісти.

5 жовтня 2023, 15:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що нині в Україні зафіксовано майже 15 тис. військових зниклих безвісти. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву заступника міністра внутрішніх справ Леоніда Тимченка, яка прозвучала в ефірі телемарафону.

В МВС назвали кількість військових, які зникли безвісти

В МВС назвали кількість військових, які зникли безвісти. Фото з відкритих джерел

Тимченко розповів, що крім 15 тис. військових також в Україні зафіксовано ще близько 11 тис. зниклих цивільних осіб.

"Нині понад 26 тис. осіб перебувають у розшуку як зниклі безвісти за особливих обставин. Із них 11 тис. — це цивільні, майже 15 тис. — військові", — сказав Леонід Тимченко.

За словами заступника міністра внутрішніх справ інформацію про кожного зниклого безвісти ставлять на облік та ведуть відповідний реєстр. Тимченко наголосив, що МВС співпрацює з Нацполіцією та ГУР, які також допомагають у пошуку. За його словами на сьогодні близько 9 тис. українських сімей отримали виписки з реєстру зниклих безвісти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр внутрішніх справ Ігор Клименко вказав, що буде з чоловіками, які виїхали за кордон, щоб не потрапити під мобілізацію. За його словами відомство шукає "золоту середину" для чоловіків, які покинули країну під час війни. Клименко розповів, що після повернення в Україну буде, ймовірно, два види покарань — кримінальне та адміністративне. Міністр наголосив, що у випадку підробки документів буде діяти кримінальна відповідальність.

Також "Коментарі" писали про правила розмови з військовими телефоном, що можна і не можна питати. Як вказують у Центрі національного спротиву про роботу військового не слід нічого запитувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини