Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Туреччині закликали Путіна зайняти позицію для закінчення війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В Туреччині закликали Путіна зайняти позицію для закінчення війни в Україні

Туреччина вважає, що війна в Україні може стати глобальною та з застосуванням ядерної зброї.

25 червня 2024, 17:12 comments3820
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Очільник МЗС Туреччини Хакан Фідан розповів деталі зустрічі з російським диктатором та вказав, яке послання він передав Володимиру Путіну від Ердогана. За його словами, війна в Україні загрожує всьому регіону та може перетворитись на глобальний конфлікт.

В Туреччині закликали Путіна зайняти позицію для закінчення війни в Україні

Очільник МЗС Туреччини Хакан Фідан. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан заявив, що під час зустрічі з Путіним 11 червня він передав російському диктатору повідомлення від Реджепа Ердогана щодо врегулювання війни в Україні.

"Ми донесли до наших співрозмовників, що в Україні потрібен мир і що Росія має зайняти певну позицію. По суті, через два дні Путін за пунктами перерахував умови, за яких Росія має припинити війну в Україні. Важливо, що Путін висловив це", — сказав Фідан.

За словами турецького міністра війну в Україні потрібно закінчувати, адже вона може перерости в глобальний конфлікт з застосуванням ядерної зброї.

"Ціна війни для регіону і всього світу, що триває, дуже висока. Що ще серйозніше, цей ризик може зростати і поширюватися. Він може поширюватися географічно. На порядок денний може постати питання про можливість застосування ядерної зброї", — додав Фідан.

Нагадаємо, що перед Самітом миру Путін заявив, що Росія готова до мирних переговорів з Україною та назвав свої умови: Україна має віддати Росії частину територій, а також мати без'ядерний та нейтральний статус. Зеленський назвав такі заяви Путіна не мирним планом, а капітуляцією України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Зеленського відреагували на "мирний план" Путіна.

Також "Коментарі" писали про мирний план радників Трампа, якщо той стане президентом США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини