Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського відреагували на "мирний план" Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського відреагували на "мирний план" Путіна

Михайло Подоляк відповів на ультимативні умови Путіна, який пропонує закінчити війну забравши українські території до складу Росії.

25 червня 2024, 14:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував "мирні ініціативи" російського диктатора Володимира Путіна, який заявляє, що може закінчити війну в Україні та пропонує для цього свої умови, які в Україні називають "капітуляційними".

У Зеленського відреагували на "мирний план" Путіна

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Володимир Путін в останні тижні кілька разів заявляв, що Росія може піти на мирні переговори, однак умовами для України повинні стати її без'ядерний та нейтральний статус. Крім того, за умовами Путіна Україна має відмовитись від Криму та ще чотирьох частково або повністю окупованих областей.

Михайло Подоляк відреагував на ці заяви російського диктатора і пояснив, чому Україна не приймає такі умови Путіна. За його словами, війна триває через Росію, яка її веде з конкретними окупаційними та геноцидними цілями.

"Будь-яка зріла дипломатія можлива лише в адекватних переговорах, а для цього РФ має повернутися до міжнародного права і залишити територію іншої країни", — розповів про умови ведення мирних переговорів Подоляк.

Крім того, Радник голови Офісу президента зазначив, що Росія має бути покарана за свої злочини у війні проти України.

"Масові доведені воєнні злочини та масштабне знищення інфраструктури України вимагають належних і жорстких правових рішень. Перш за все, стосовно ініціаторів війни (СБ РФ і Путіна)", — наголосив Подоляк.

Подоляк додав, що "Росія не пропонує ніякого миру", а "наполягає на капітуляції України" попри значні втрати у війні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін поскаржився, що на Заході ніхто не хоче сприймати його "мирний план" для закінчення війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про реакцію Кремля на мирний план, який запропонували радники Дональда Трампа, якщо республіканець виграє президентські вибори в США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини