Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ТЦК розповіли, що робити, якщо людина з інвалідністю отримала повістку
commentss НОВИНИ Всі новини

В ТЦК розповіли, що робити, якщо людина з інвалідністю отримала повістку

В Житомирському ТЦК розповіли, що робити, якщо людина з інвалідністю отримала повістку. Там розповіли, що таке може трапитися, якщо чоловік не повідомив військкомату про стан свого здоров’я

11 березня 2024, 20:46
Поділіться публікацією:

Як відзначили у ТЦК, якщо людина з інвалідністю отримала повістку, то вона обов’язково повинна прийти у військкомат, щоби підтвердити свій діагноз і про неї внесли данні.

В ТЦК розповіли, що робити, якщо людина з інвалідністю отримала повістку

Мобілізація в Україні

Як кажуть у ТЦК часто чоловіки не повідомляють, наприклад, про зміну стану свого здоров’я, тому військкомати просто не знають, чи має ця людина інвалідність чи ні, тому і видають повістку.

Проте, як відзначили у військкоматі, ніхто не буде відправляти людей з інвалідністю на фронт. Саме тому, додають там, чоловік повинен прийти і надати відповідні документи.

Окрім того, в ТЦК додали, що насправді дуже великий шматок роботи займає надання відстрочок від мобілізації для тих, хто має відповідні документальні підстави. Саме тому у військкоматах просять чоловіків прийти і надати всі підтверджуючі документи, таким чином спростивши життя і службовцям, і їх самим.

Також в ТЦК заявили, що якщо чоловік не має підстав для відстрочки, пройшов військово-лікарську комісію і визнаний нею придатним для військової служби, то це не означає, що його одразу ж відправлять на фронт. В військкоматі підкреслили, якщо чоловік раніше не проходив військову службу, то його обов’язково направлять у один із навчальних центрів. Якщо ж чоловік має досвід військової служби, то його можуть відправити на навчання та бойове злагодження безпосередньо у військову частину.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що розносити повістки по квартирам не має сенсу, адже протягом останнього часу люди часто змінили адреси проживання, а данні у військкоматах не оновили. При цьому в ТЦК відзначили, якщо людина не хоче спілкуватися із їх працівниками вдома, то буде це робити в громадських місцях.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини