Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ТЦК заявили, що ходити по будинках немає сенсу: де вручають повістки натомість
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТЦК заявили, що ходити по будинках немає сенсу: де вручають повістки натомість

Працівник ТЦК розповів, що вручати повістки за місцем проживання немає багато сенсу. Натомість існують інші методи провести мобілізацію в Україні.

7 березня 2024, 15:51
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Полтавського ТЦК Роман Істомін заявив, що вручення повісток за місцем проживання втрачає сенс, адже військовозобов’язані давно не оновлювали свої дані та часто не проживають за вказаними адресами. За словами співробітника ТЦК, це змушує видавати повістки на вулиці.

У ТЦК заявили, що ходити по будинках немає сенсу: де вручають повістки натомість

Вручення повісток. Фото з відкритих джерел

Роман Істомін в інтерв’ю виданню "Телеграф" розповів, що у мирні часи були випадки, коли чоловіки ховались у своїх будинках від призову на строкову службу, зокрема не відчиняли двері, або їх рідні вказували, що такий чоловік тут не проживає. Однак з війною таких випадків стало більше.

"Фіксуємо те, що велика кількість людей проживають не за місцем реєстрації та давно не оновлювали дані. Ок, людина не хоче спілкуватися з представниками ТЦК і СП вдома, тоді вони спілкуються з нею у громадських місцях: на вулицях, блокпостах тощо. Сьогодні наші співробітники практично не ходять за місцем мешкання громадян, оскільки в цьому небагато сенсу", — розповів речник ТЦК.

За його словами для багатьох українців потрібен поштовх до мобілізації. Істомін вказує, що фіксував багато випадків, коли чоловіки, які добровільно не приходили в ТЦК, розповідали, що чекали на повістку, однак у військкомат не йшли.

Крім вручення повісток на вулиці, представник ТЦК також вказав на ще один метод, яким можна мобілізувати військовозобов’язаних.

"Ще один метод оповіщення — передача розпоряджень (повісток) на підприємства, які керівник вручає своїм підлеглим", — розповів речник Полтавського ТЦК.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в законопроєкті про мобілізацію, пенсіонерів можуть зобов’язати стати на облік в ТЦК.

Також "Коментарі" писали, чому українці бояться мобілізації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

8 березня 2024, 16:57

Подскажу самый эффективный вариант - действительно достойная зарплата, льготы, обеспечение всем необходимым и качественная подготовка. И получим мотивированную профессиональную армию, в которую люди сами захотят идти. Иностранных наемников тоже никто не отменял. А принудительная могилизация всех подряд принесет только негативный результат, что уже сейчас и можем наблюдать


Новини