Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Сумській ОВА попередили про найбільшу загрозу для мешканців області
commentss НОВИНИ Всі новини

В Сумській ОВА попередили про найбільшу загрозу для мешканців області

Голова Сумської ОВА Володимир Артюх в ефірі 24 каналу повідомив, що наразі загарбники ще не мають достатньо сил, щоб йти наступом на область

30 травня 2024, 18:21
Поділіться публікацією:

За інформацією Ради оборони Сумської області, ситуація на кордоні з терористичною Росією контрольована, хоча й напружена, повідомив голова Сумської ОВА Володимир Артюх.

В Сумській ОВА попередили про найбільшу загрозу для мешканців області

Бої за Сумщину

При цьому він підкреслив, що окупанти  продовжують систематично обстрілювати ракетами та артилерією прикордонні громади. Втім, за його словами, сили оборони є готовими до будь-яких викликів з боку загарбників.

Як підкреслив Артюх, адміністрація має інформацію про те, скільки в Курській області перебуває російських військових. За його словами, наразі там немає угрупування, яке б могло здійснити наступ на Сумську область.

"Хоча ми маємо чітко розуміти можливості ворога, який володіє сучасною зброєю, що такі угруповання він може створити дуже швидко"
, — відзначив голова ОВА.

За його словами, зараз Збройними силами розглядаються всі можливі ситуації, враховуються можливості, як українських військ, так і ворожих.

При цьому Артюх підкреслив, що основною загрозою для мешканців області залишаються ворожі ДРГ. За його словами, їх метою є створення умов, за яких цивільне населення та військові у прикордонних зонах постійно повинні перебувати у напруженому стані. При цьому Артюх переконаний, що окупанти прагнуть викликати паніку серед українців.

За його словами, в області розроблено маршрут, в якому вказано місця, де найбільш безпечно та небезпечно пересуватися. Це було зроблено для того, каже Артюх, щоб люди мали можливість надавати допомогу своїм близьким, а певні служби проводили евакуацію.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що наразі окупанти ще не сформували угрупування, яке могло б почати наступ на Сумську область.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини