Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Силах оборони розповіли, у чому ворог перехопив ініціативу на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

В Силах оборони розповіли, у чому ворог перехопив ініціативу на фронті

Окупанти на фронті перехопили ініціативу щодо використання дронів, про це в ефірі телемарафону повідомив начальник прес-служби штурмової бригади "Сталевий кордон" Іван Шевцов. За його словами, росіяни швидко вчаться

14 березня 2024, 17:23
Поділіться публікацією:

Як повідомив Іван Шевцов, на Лимано-Куп’янському напрямку російські загарбники почали активно використовувати FPV-дрони і взагалі безпілотні літальні апарати.

В Силах оборони розповіли, у чому ворог перехопив ініціативу на фронті

Дрони на фронті

При цьому, як відзначив Шевцов, українські військові першими почали використовувати безпілотники на фронті, проте ворог швидко перейняв ініціативу. Як додав військовий, росіяни самостійно виробляють велику кількість безпілотників і активно використовують їх для ударів по позиціям Сил оборони.

За інформацією Шевцова, окупанти щодня запускають близько 40 дронів-камікадзе по українським позиціям на Лимано-Купянському напрямі.

При цьому військовий відзначив, що більшість ворожих безпілотників під час їх знешкодження Силами оборони вибухають або в повітрі, або ж під час посадки. За його словами, буквально ще місяць тому українським військовим часто вдавалося їх приземлити, перепрошити і відправити на ворожі позиції. Зараз, додав Шевцов, таких можливостей стає дедалі менше.

Окрім того, військовий додав, що Сили оборони також активно використовують дрони для того, щоби завдати удари по позиціям окупантів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський підкреслив, що бойові дії на фронті характеризуються інтенсивним застосуванням безпілотників з обох сторін. Він підкреслив, що саме ударні дронові системи поступово стають основною ударною зброєю сухопутних підрозділів у загальновійськовому бою. Тобто, підкреслив Сирський, саме протистояння дронів та РЕБ вийшло на перший план. На його думку,  той, хто перший зможе добитися відриву від противника в цьому змаганні, буде мати шанс на перемогу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

14 березня 2024, 18:30

Лахміття бандерівців як юдейці все роблять першими, але чомусь потім тікає розікраденим крізь пальці і в реальності - останні. Досить початкової пихатої брехні! Спершу зробіть, почекайте, проаналізуйте результат, а потім кажіть. Ще до революції вчили благородних дівчат: не бути як та дурепа. Їй казали: прийдуть свати, не відкривай рота одразу - пожуй слов'ягу, а потім кажи. От прийшли свати, а дурепа весь час щось жує. Її питають: що ти жуєш - слов'ягу. Нарешті за столом вона і каже: ви бачили за хатою купу гімна? - то я наклала. Подивиться, як вся економіка Росії мобілізована на виробництво. А в нас? Програли, бо не хотіли змінювати країну і себе вишиватних з застарілим бандерівським мисленням.


Новини