Головна Новини Суспільство Війна з Росією В СБУ розповіли нові подробиці трагедії в Кременчуці
commentss НОВИНИ Всі новини

В СБУ розповіли нові подробиці трагедії в Кременчуці

Слідчі СБУ розповіли про те, що вдалося з'ясувати щодо ракетного удару в Кременчуці

30 червня 2022, 10:55 comments1555
Поділіться публікацією:

Працівники Служби безпеки продовжують збирати докази воєнного злочину — вчинення теракту в Кременчуці й зібрані дані свідчать про свідомо запущену ракету в цивільний об'єкт — ТРЦ Амстор в Кременчуці. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

В СБУ розповіли нові подробиці трагедії в Кременчуці

Розбирання завалів, фото ДСНС

За словами голови СБУ Івана Баканова, всі повідомленні в пропагандистських ЗМІ — це фейки, ТРЦ та завод було обстріляно цілеспрямовано. Ракети Х-22 запущені з бомбардувальників "Ту-22М3". Літаки злетіли з аеродрому "Шайковка" у Калузькій області рф, де й відбувся запуск зброї.

З відео та супутникових знімків видно, як ракета влучила в ТЦ, а поруч з будівлею немає ніяких складів зі зброєю чи інших об'єктів не було. Завод "Кредмаш" в Кременчуці, то там теж не було ніяких складів із військовою технікою. Підприємство займалося виготовленням асфальтозмішувальних установок.

"Якщо виходити з логіки окупантів, то небезпеку для них становлять полиці супермаркетів і навіть асфальтозмішувальні установки. Армія росії – це збіговисько терористів, які обов’язково отримають покарання за свої злочини. Всі докази наразі ретельно документуються", – наголосив Іван Баканов.

За інформацією губернатора Полтавщини Дмитра Луніна, на ранок 30 червня розібрано уламки вже на 80% площі ТРЦ Амстор. До розбору завалів залучено 392 людей з ДСНС, комунальних служб, тероборони, військових, поліції Нацгвардії, чергують медики. Місцева влада надала комунальну техніку для виконання робіт.

Як писав портал "Коментарі", на місці трагедії рятувальники знаходять фрагменти тіл, кому вони належать встановлюватиме експертиза.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини