Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Росії заявили, що захопили Хромове: реакція в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В Росії заявили, що захопили Хромове: реакція в Україні

У Міноборони Росії заявили про захоплення села Хромове. В Україні не повідомляють про втрату населеного пункту.

30 листопада 2023, 09:23
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міноборони Росії заявило, що його сили взяли під свій контроль село Хромове у сірій зоні на сході України. В Україні не роблять заяв про втрату населеного пункту, однак вказують та запеклі бої та великі втрати російських сил.

В Росії заявили, що захопили Хромове: реакція в Україні

Українські військові. Фото з відкритих джерел

29 листопада у Міноборони РФ заявили про захоплення села Хромове (колишня назвав Артемівське) на заході від Бахмута. До початку вторгнення в селищі проживало близько тисячі осіб.

Офіційні зведення в Україні не згадували про можливу втрату села. Однак неофіційні джерела та військові блогери вказують, що частина села Хромове під контролем росіян, але відкидають заяви Міноборони про повний контроль населеного пункту.

Речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону заявив, що після кількох днів негоди російські сили відновили авіаудари та артобстріли. За його словами росіяни у кожній хвилі атак відправляють близько 20 бронемашин, щоб прорвати захист України. Таким чином українські військові відбиваючись знищують велику кількість російської бронетехніки.

Військовий експерт Сергій Згурець в Espreso TV розповів, що наразі кількість зіткнень між українськими та російськими солдатами перебуває на піку за останній місяць.

"Окупаційні війська, попри колосальні втрати, намагаються чинити тиск на нашу оборону на різних напрямках", — розповів Згурець.

Згідно зі даними Генштабу втрати росіян за останню добу серед особового складу становили 1180 осіб, а загальні – майже 330 тис. Також було знищено 28 БМП та 13 танків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому Україна не використовує американські танки Abrams на фронті.

Також "Коментарі" писали, чи має Україна план на війну. У НАТО відреагували на заяви про критику Залужного.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини