Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Росії з’явився новий атомний підводний човен, що здатен перевозити ядерні ракети
commentss НОВИНИ Всі новини

В Росії з’явився новий атомний підводний човен, що здатен перевозити ядерні ракети

Військово-морський флот РФ прийняв на озброєння новий російський атомний ракетоносець "Імператор Олександр III".

29 грудня 2022, 19:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

29 грудня в Росії відбувся спуск нового атомного підводного човна "Імператор Олександр III". Під час відеозв’язку президент Росії Володимир Путін дав дозвіл на прийняття корабля до складу ВМФ РФ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter українського політичного діяча Антона Геращенка.

В Росії з’явився новий атомний підводний човен, що здатен перевозити ядерні ракети

Атомний ракетоносець "Імператор Олександр III". Фото з відкритих джерел

Підводний ракетоносець "Імператор Олександр III" став сьомим човном у рамках програми "Борей". Атомна субмарина здатна перевозити 16 16 міжконтинентальних балістичних ракет "Булава" з ядерною боєголовкою. Прийняття атомного човна відбулось 29 грудня, проте ходові випробування "Імператор Олександр III" моє розпочати в червні 2023 року. В рамках російського проєкту "Борей" має бути збудовано ще 4 підводні атомні човни.

Антон Геращенко відреагував на поповнення бойових одиниць в російській армії та побажав, щоб їх спіткала доля затонулого російського флагмана.

"Бажаю їм швидкої зустрічі з крейсером "Москва", — пише український громадський діяч Антон Геращенко.

Ракета "Булава" — одна з найдорожчих військових програм в історії Росії, яка після низки невдач і затримок надійшла на озброєння. Зараз ці сучасні міжконтинентальні балістичні ракети використовуються на чотирьох підводних човнах типу "Борей", тобто найсучасніших кораблях ВМФ Росії, де вони ще проходять державні випробування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сотні іноземних моряків застрягли в портах України.

Також "Коментарі" писали про військовий союз, який міг би захистити Україну. І це не НАТО. До союзу входять 10 країн на чолі зі Сполученим Королівством.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини