Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сотні моряків застрягли в портах України
commentss НОВИНИ Всі новини

Сотні моряків застрягли в портах України

Іноземні моряки опинились в блокаді в Україні, вони не можуть вийти з українських портів через міни в морі та російську агресію.

29 грудня 2022, 13:05 comments1504
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З початку повномасштабного вторгнення і до кінця 2022 року в українських портах застряг 331 моряк з різних країн світу. Потрапивши в пастку на своїх кораблях, вони мають обмежений доступ до ліків та їжі. Про це повідомляє портал "Коментар" з посиланням на матеріал Foreign Policy.

Сотні моряків застрягли в портах України

Капітан корабля. Фото з відкритих джерел

З моменту нападу Росії 800-1000 моряків потрапили в пастку в Україні. Російські військові атакують Україну та залишають морські міни. На початку березня поблизу Одеси затонув естонський вантажний корабель під прапором Панами, а у квітні судно з прапором Домінікани, що було в порту Маріуполя затонуло після влучання російської ракети.

"Коли почалася війна, в Україні було понад 200 суден, переважно в шести-семи портах, включаючи Одесу та Маріуполь", — говорить директор із працевлаштування Міжнародної палати судноплавства (ICS) Наталі Шоу.

Переважна більшість моряків походять з Індії, Сирії, Єгипту, Туреччини, Бангладеш та Філіппін.

"Ми знаємо, що умови на борту жахливі. Моряки не мають доступу до припасів. Вони не можуть отримати медичну допомогу. Ми не знаємо багатьох деталей, тому що їм сказали вимкнути радіо з міркувань безпеки", — пояснює Шоу.

Наталі Шоу на початку 2022 року отримала нагороду за звільнення моряків під час пандемії, проте як говорить директор із працевлаштування Міжнародної палати судноплавства "війна в Україні виявилася ще важчим викликом, ніж пандемія".

Частина кораблів з екіпажем змогла покинути Україну через зерновий коридор, проте Росія ймовірно не погодиться на таке рішення. Тому 331 моряк продовжує перебувати в Україні, адже вони мають обслуговувати човни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія приховує місцеперебування своїх кораблів і таким чином обходить санкції.

Також "Коментарі" писали, що Росія запустила кораблі в акваторіальні води Чорного та Азовського морів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

7744

29 грудня 2022, 14:08

Найди себе снегурочку на ночь (без шлюх и разводил), здесь девушки ищут только сeкcа, многие готовы на эксперименты.------- https://min.lc/sisy


Новини