Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія блокує місцезнаходження своїх кораблів та може таємно перевозити зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія блокує місцезнаходження своїх кораблів та може таємно перевозити зброю

Російські кораблі піддають небезпеці інші морські судна, через те, що намагаються уникнути санкцій та блокують сигнали системи ідентифікацій. Приховуючи своє місцеперебування кораблі РФ можуть перевозити зброю з Ірану.

16 грудня 2022, 19:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Торговельні кораблі Росії намагаються обійти санкції маніпулюючи системою автоматичної ідентифікації AIS, таким чином піддають інші судна небезпеці, що плавають морськими шляхами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Foreign Policy.

Росія блокує місцезнаходження своїх кораблів та може таємно перевозити зброю

Російські кораблі. Фото: з відкритих джерел

Система AIS забезпечує автоматичний обмін даними про рух суден, знижуючи ризик зіткнення між ними. Проте, російські кораблі маніпулюють нею, показуючи інше розташування корабля. Російське судно Kapitan Schemilkin (Капітан Щемілкін) здійснювало кілька плавань до різних портів Європи, проте за системою AIS корабель перебував у територіальних водах Греції. Невідповідність змогли знайти за допомогою супутникових знімків.

Foreign Policy повідомляє, що приховування місцеперебування кораблів відбувається і в Каспійському морі, де ймовірно Росія отримує зброю від Ірану.

"Таке приховування кораблів становить очевидну небезпеку для судноплавства: інші кораблі можуть дізнатися про них лише тоді, коли вони виявляються дуже близько, в межах бінокля", — сказав Кормак МакГаррі, морський аналітик Control Risks.

Раніше кораблі ВМФ Росії також створювали перешкоди сигналу AIS інших кораблів. У червні 2021 року російський корабель маніпулював сигналом про місцеперебування британських і голландських кораблів, створюючи враження, що вони знаходяться поблизу окупованого Росією Севастополя в Криму, хоча насправді вони були в порту Одеси.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія отримує від кількох іноземних компаній західні технології, які може використовувати для виготовлення зброї.

Також "Коментарі" писали про те, що Росія планує заборонити гривню на тимчасово окупованих територіях України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини