Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Росії визнали "легіонерів" терористами
commentss НОВИНИ Всі новини

В Росії визнали "легіонерів" терористами

Відповідне рішення щойно ухвалив Верховний суд РФ

16 березня 2023, 14:47
Поділіться публікацією:

Верховний суд РФ визнав  "Легіон "Свобода Росії" терористичною організацією і заборонив її діяльність в Російській Федерації. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на росЗМІ.

В Росії визнали "легіонерів" терористами

Російські легіонери не використовують триколор

"Легіон" створений на Україні з метою підриву основ конституційного ладу Росії, скинення конституційної влади в країні, зокрема шляхом здійснення терактів", — заявляють путінські пропагандисти.

Легіон "Свобода Росії" — російський легіон Збройних сил України, сформований у березні 2022 року для захисту України від російського вторгнення під час російсько-української війни. Він входить до Інтернаціонального легіону ТРО України. Легіон сформовано з колишніх військовослужбовців Збройних сил РФ та інших росіян, а подекуди білорусів, що не мали досвіду служби в регулярних військах. Легіон використовує на нарукавних шевронах біло-синьо-білий прапор замість офіційного біло-синьо-червоного прапора РФ.

Легіон почав формуватися 11 березня 2022 року.

В жовтні 2022 року Легіон отримав свою власну артилерію, а також в його складі почав формуватися вже третій батальйон. В цей же час підрозділ бере участь в обороні Бахмуту на Донеччині.

Нагадаємо, що сьогодні відбувся вибух в будівлі ФСБ в Ростові-на-Дону. Відео подальшої пожежі лідер російської опозиції Ілля Пономарьов прокоментував на своїй сторінці в Фейсбук словами: "Слава партизанам!".

Зазначимо, останнім часом у Росії нерідкі випадки пожеж, вибухів. Російська влада всіляко намагається переконати росіян, що це ніяк не пов'язано з так званою "військовою спецоперацією" в Україні та, що Україна не має зброї та ракет, які дістали б до території РФ. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини