Головна Новини Суспільство Війна з Росією В РНБО зробили заяву щодо вибуху у Польщі: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В РНБО зробили заяву щодо вибуху у Польщі: подробиці

Україна просить доступу до місця вибуху у Польщі та виступає за подальше розслідування

16 листопада 2022, 15:13 comments1234
Поділіться публікацією:

Українська сторона просить партнерів надати дані, на основі яких дійшли висновку, що на території Польщі впала ракета з української ППО. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на прес-службу РНБО за підсумками Ставки верховного головнокомандувача.

 В РНБО зробили заяву щодо вибуху у Польщі: подробиці

Олексій Данілов (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що Україна виступає за спільне розслідування, аби детально вивчити інцидент, що трапився в Польщі. Окрім цього, в Україні готові надати докази російського сліду, що у них наявні.

"Очікуємо також від партнерів інформацію, на підставі якої був зроблений остаточний висновок про те, що йдеться про ракету української ППО. Крім того, Україна просить невідкладно надати доступ до місця вибуху представникам Міністерства оборони України та Державної прикордонної служби України",- повідомили в РНБО.

Окрім цього, українська сторона заявила, що лишається повністю відкритою до всебічного  з'ясування ситуації та узгодження висновків на основі всього комплексу отриманих даних.

"Лише Росія та її ракетний терор винні у тому, що сталося. У зв’язку з цим нагадуємо, що убезпечити регіон Центральної Європи від російських ракет можна лише шляхом розбудови дієвого повітряного щита над територією України", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що з'явилася офіційна реакція НАТО щодо ситуації з ракетою, яка потрапила по Польщі. У НАТО пройшли термінові консультації щодо падіння ракет на території Польщі. У Північноатлантичному альянсі заявили, що, за попередньою інформацією, в Польщі впала ракета української ППО, але провини України в цьому немає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Віктор

17 листопада 2022, 15:20

Дуже вже наполегливо цю ракету, що в Польші впала, Україні приписують. Поки що траєкторію польоту вивчають та осколки Ідентифікують. Комісія! Щось напишуть, повіремо. Почув цікаве про запрограмоване самознищення ракети, якщо з нею щось не так. А чому не спрацювало?


Новини