Головна Новини Суспільство події З'явилася офіційна реакція НАТО щодо ситуації з ракетою, яка потрапила по Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилася офіційна реакція НАТО щодо ситуації з ракетою, яка потрапила по Польщі

Союзники НАТО вирішили більше координувати свої дії

16 листопада 2022, 14:25 comments8308
Поділіться публікацією:

У НАТО пройшли термінові консультації щодо падіння ракет на території Польщі. У Північноатлантичному альянсі заявили, що, за попередньою інформацією, в Польщі впала ракета української ППО, але провини України в цьому немає. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться у заяві генсека НАТО Єнса Столтенберга.

З'явилася офіційна реакція НАТО щодо ситуації з ракетою, яка потрапила по Польщі

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

У НАТО вважають, що на сьогодні немає жодних підтверджень, що інцидент у Польщі став результатом навмисних дій. Крім того, союзники з НАТО погодилися, що залишаються пильними та спокійними, більше координують свої дії.

Зазначимо, у другій половині дня 15 листопада, під час масованої ракетної атаки України російськими окупаційними військами, у польському селі Переводів Люблінського воєводства за 5 км від кордону з Україною пролунав вибух на території зернопереробного підприємства. Загинуло двоє людей. За даними ЗМІ, на території села впали уламки двох ракет.

Читайте також на порталі "Коментарі" — літак НАТО відстежив ракету, яка впала в Польщі.

Також "Коментарі" писали — у підсумковій заяві лідерів G20 (а точніше G19, тому що росії точно не місце в цій організації) зазначається, що більшість із них засуджують військові дії в Україні (але є й "інші думки щодо цієї ситуації"); наголошується на важливості зернової угоди (заклик до її продовження) і на те, що війна в Україні загострила існуючі проблеми світової економіки. Які головні висновки з саміту "Великої двадцятки" та дій Росії в її процесі (включаючи масований ракетний удар по Україні), можна зробити зараз? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини