Головна Новини Суспільство Війна з Росією В РФ знайшли спосіб, як більш ефективно завдавати ракетних ударів по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В РФ знайшли спосіб, як більш ефективно завдавати ракетних ударів по Україні

Терористична Росія навчилася запускати із вертольотів «Алігатор» крилаті ракети. Як відзначив в ефірі ТСН військовий експерт Олег Жданов, тепер небезпека для всієї країни посилилася

29 травня 2024, 12:57
Поділіться публікацією:

У терористичній Росії повідомили, що, буцімто, навчилися здійснювати пуски крилатих ракет Х59/69 з ударних вертольотів Ка-52 "Алігатор". За словами військового експерта Олега Жданова, якщо це, дійсно, так, то для України з’явилася нова загроза.

В РФ знайшли спосіб, як більш ефективно завдавати ракетних ударів по Україні

Ка-52 «Алігатор»

Як відзначив військовий експерт, вертольоти мають можливість впритул підходити до кордону і вже звідти здійснювати пуски ракет. При цьому ці пуски будуть відбуватися на малій висоті, а це означає, що ракети буде важче збити.

При цьому Жданов підкреслив, що таких вертольотів у Росії багато, більше 150 штук. Тобто, додав експерт, окупанти можуть їх активно використовувати для завдання ударів. При цьому Жданов звернув увагу на те що два такі ударні вертольоти нещодавно прибули в Білорусь.

"До цього там розташовувалася тактична авіаційна група, а зараз до них приєдналися два "Алігатори" К-52. А ми ж розуміємо, яка відстань до Києва від білоруського кордону, — менше 200 кілометрів",
- сказав Жданов і додав, що в цьому полягає додаткова загроза для столиці.

При цьому експерт припустив, що окупанти можуть  застосовувати "Алігатори" під час масованих атак по Україні. На його думку, на такій дії загарбники можуть піти для того, щоб перевантажити українську систему протиповітряної оборони. Як наслідок, вороги очікують, що зможуть добитися того, що їх терористичні удари по Україні стануть "більш ефективними".

Окрім того, Жданов вважає, що пуски із "Алігаторів" також можуть бути і самостійними. За його словами, такі пуски буде важко виявити, і загарбники цим можуть скористатися.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, щ терористична Росія може збільшити перевагу у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини