Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Раді резервістів сказали, за яких умов на фронт мобілізують 18-річних
commentss НОВИНИ Всі новини

В Раді резервістів сказали, за яких умов на фронт мобілізують 18-річних

Наразі, кажуть в Раді резервістів, в Україні достатньо мобілізаційного ресурсу

сьогодні, 15:46
Поділіться публікацією:

В Україні обговорюється можливість зниження мобілізаційного віку для залучення чоловіків віком від 18 до 25 років. Однак такі зміни стануть актуальними лише у разі повного вичерпання ресурсу мобілізованих у віці від 25 до 50 років, повідомив в ефірі 24 каналу голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко.

В Раді резервістів сказали, за яких умов на фронт мобілізують 18-річних

Мобілізація в Україні

За його словами, питання зміни вікових категорій для призову є політичним і маніпулятивним. Наразі призовний вік починається з 25 років, і змін не планується. Для зниження віку призову необхідне належне обґрунтування та розуміння, як ефективно використовувати наявний ресурс.

Тимочко підкреслив, що в Україні достатньо чоловіків, які через різні обставини, зокрема, зловживання, стали заброньованими, отримали статус студентів або інвалідність. Вирішивши ці питання, можна залучити більше людей до війська без зниження віку для призову, додав він.

Також експерт підкреслив, що війна може затягнутися, і країна має бути готова до викликів, які можуть виникнути після виборів у США, загальної мобілізації в Росії чи інших непередбачуваних подій. Для цього необхідно забезпечити базову і фахову підготовку не лише чоловікам від 18 до 25 років, але й тим, хто не проходить службу через різні причини, зокрема студентам, багатодітним батькам та заброньованим особам.

"Важливо провести загальну підготовку всього населення. Тоді, коли виникатимуть різні виклики, проблеми на лінії фронту, ми завжди зможемо залучити резервістів, людей, які вже мають навички", – пояснив голова Ради резервістів.

Таким чином, вважає Тимочко, можна відмовитися від обговорення призову 18-річних і зосередитися на загальному навчанні для всіх.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Зеленський сказав, чи відправить 18-річних на фронт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини