Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізація 18-річних: Зеленський сказав, чи відправлять молодь на фронт
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізація 18-річних: Зеленський сказав, чи відправлять молодь на фронт

Зеленський підтвердив тиск партнерів у питанні зниження мобілізаційного віку

сьогодні, 18:45
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський підтвердив інформацію про те, що західні партнери хотіли б, щоб мобілізаційний вік в Україні зменшили, про це він сказав в ефірі телемарафону.

Мобілізація 18-річних: Зеленський сказав, чи відправлять молодь на фронт

Володимир Зеленський

"Партнери хотіли б, щоб був зменшений мобілізаційний вік. Ми поки не бачимо, що потрібно вводити ці зміни і я вважаю, що вони небезпечні", – зазначив президент.

При цьому Зеленський підкреслив, що наразі в Україні не передбачається проведення мобілізації з 18 років.

Водночас президент відзначив, що молоді люди мають змогу піти служити за контрактом і до мобілізаційного віку, який наразі становить 25 років.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Сергій Лещенко повідомив про те, що Сполучені Штати, буцімто, тиснуть на Володимира Зеленського у питанні зниження мобілізаційного віку до 18 років. Лещенко зазначає, що американці порівнюють ситуацію в Україні з війною у В'єтнамі, під час якої США призивали на службу юнаків з 19 років. Саме тому американські політики не розуміють, чому в Україні досі не мобілізують молодь віком від 18 до 25 років. Втім, нібито Зеленський категорично проти того, щоб знижувати мобілізаційний вік і відправляти на фронт молодь, починаючи з 18 років.

Також "Коментарі" розповідали, що голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко заявив, що питання про зниження мобілізаційного віку в Україні може постати у випадку нестачі ресурсів для оборони. Сценарій зниження віку для мобілізації може стати реальним, якщо країна зіткнеться з дефіцитом людських ресурсів для захисту. Він підкреслив, що проблем не виникне, якщо не буде можливостей для ухилення від мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини