Головна Новини Суспільство Війна з Росією В оточенні Путіна вже не вірять у перемогу у війні: подробиці від Reuters
commentss НОВИНИ Всі новини

В оточенні Путіна вже не вірять у перемогу у війні: подробиці від Reuters

Російський диктатор Путін готується до тривалої війни, але в Росії не вірять у перемогу

15 лютого 2023, 13:00
Поділіться публікацією:

Президент Росії, як і раніше, вважає, що російська армія ще здатна окупувати всю Україну, здобувши перемогу у війні. Хазяїн Кремля робить ставку на тривалу війну. Ось тільки в російські еліти все частіше замислюються про наслідки такої війни і вже не вірять у те, що Росії вдасться досягти поставленої мети. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Reuters".

В оточенні Путіна вже не вірять у перемогу у війні: подробиці від Reuters

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, що російський диктатор став розглядати війну "як переломний момент" та можливість "провчити" США, дати новий імпульс для відродження Росії після розпаду СРСР.

Російське джерело заявило виданню, що надії Путіна покращити свою репутацію виявилися марними, а втрати не виправдовують окупованих територій.

"Попереду буде ще важче і дорожче як для України, так і для Росії. Економічні втрати такого масштабу не коштують кількох завойованих територій", — зазначив співрозмовник.

При цьому багато представників російської еліти поділяють таку думку. У той же час, незважаючи на наслідки війни для Росії, Путін досі не має серйозного суперника за владу. І з огляду на придушення будь-якого громадського інакомислення, диктатору не варто боятися президентських виборів, які мають відбутися у березні 2024 року.

Reuters також зазначає, що у Росії побоюються економічних наслідків вторгнення Росії до України.

"Я не вірю ні у великий наступ, ні в можливість перемоги Росії над усім цивілізованим світом", — сказало високопоставлене джерело, близьке до Кремля.

Співрозмовник зазначив, що РФ перебуває у невигідному становищі як у військових технологіях, так і в мотивації, але він вважає, що війна триватиме "дуже довго".

Читайте також на порталі "Коментарі" — що може призвести до розпаду Росії — чи є передумови для цього.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Росія все ще має вагу на Заході – за рахунок чого російське лобі досить сильно. Експерти детально розібралися у ситуації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини