Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ОП заявили, що Україна готова до переговорів і сказали, коли покажуть план перемоги українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОП заявили, що Україна готова до переговорів і сказали, коли покажуть план перемоги українцям

В ОП заявили, що Україна готова до переговорного процесу в рамках міжнародного права

1 жовтня 2024, 15:22
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський презентував "план перемоги" України під час візиту до США. Цей план передбачає кілька важливих елементів, спрямованих на примус Росії, які можуть значно вплинути на хід війни. Як відзначив в ефірі 24 каналу радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, наступним кроком після презентації плану у США стане його обговорення на засіданні "Рамштайн". Тільки після цього українці дізнаються більше деталей, додав він.

В ОП заявили, що Україна готова до переговорів і сказали, коли покажуть план перемоги українцям

Переговори України і РФ

За словами Подоляка, у плані містяться ключові моменти, які вплинуть на перебіг війни. Йдеться про військові механізми примусу Росії та необхідну кількість зброї, яку Україна має отримати для перемоги. Крім того, є політичні та економічні важелі впливу. До політичного примусу, каже Подоляк, відноситься, зокрема, закріплення права України на членство в НАТО, яке має бути підтверджене на міжнародному рівні.

Подоляк підкреслив, що перший етап реалізації плану Зеленський вже завершив — президент представив його у США, які є ключовим партнером України і забезпечують основну частину військової та фінансової підтримки. Наступний етап полягає в обговоренні плану з ширшим колом партнерів під час зустрічі у форматі "Рамштайн". Цього разу формат змінять — на зустрічі будуть присутні не лише міністри оборони, а й керівники держав, додав радник голови Офісу президента.

Подоляк також підкреслив, що після цих етапів можна буде прийняти важливі політичні рішення, які матимуть вплив на ситуацію на фронті. Після цього громадськість, особливо в Україні, отримає додаткову інформацію.

Він зазначив, що Україна вже зараз пропонує чітку логічну конструкцію процесу. Президент Зеленський активує Формулу миру, демонструючи готовність до переговорів, однак лише на умовах міжнародного права. Водночас Росія, поки залишається в нинішньому стані, не буде добровільно погоджуватися на справедливі умови. Тому необхідний примус, що і передбачено в плані перемоги.

Подоляк підкреслив, що елементи примусу ґрунтуються на юридичних механізмах і фактичному аналізі війни. Коли бойові дії переходять на територію Росії, це суттєво змінює сприйняття війни серед росіян, що впливає на соціальні настрої всередині країни.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Єрмак натякнув на те, що українці не дізнаються всі нюанси плану перемоги над Росією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини