Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ООН зробили важливу заяву про постачання Україні зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН зробили важливу заяву про постачання Україні зброї

У США пояснили, що постачанням Україні зброї намагаються допомогти запобігти конфлікту

19 травня 2023, 07:30 comments2171
Поділіться публікацією:

Військова допомога від союзників не відкриває шлях до ескалації війни з Росією, а навпаки – дає Україні можливість протистояти ворожій агресії. Як передає видання "Коментарі", таку заяву зробив заступник постійного представника США посол Роберт Вуд під час засідання Ради безпеки ООН, пише "Укрінформ".

В ООН зробили важливу заяву про постачання Україні зброї

ООН. Фото: з відкритих джерел

"Забезпечення зброєю територіальної оборони України не продовжує і не загострює цей конфлікт. Швидше, ця зброя допомагає відбити вторгнення РФ у сусідню країну та запобігти її подальшому вторгненню на суверенну територію України", — заявив Роберт Вуд.

Він підкреслив, що якби РФ справді хотіла деескалації, то вже вивела б війська та припинила вторгнення.

"Натомість Росія лицемірно вносить такі теми на розгляд Ради Безпеки ООН і звинувачує інших у смерті та руйнуваннях, спричинених її агресією", — додав Роберт Вуд.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на тлі посилення ракетних обстрілів та атак дронами з боку РФ (а з початку травня лише Київ пережив дев'ять таких атак, які продовжуються по всій Україні – у ніч на 18 травня та вранці супротивник випустив 30 крилатих ракет) , президент Володимир Зеленський закликав світ посилити військову підтримку України та збільшити тиск на Росію. Про що свідчить посилення ракетних атак РФ проти України? Яких ударів по країні-агресору можуть завдати наша країна, її традиційні союзники, а також, можливо, нові країни, які зважилися виступити проти російського божевілля? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді Україна має шанс стати членом НАТО – на що розраховуємо у Вільнюсі. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини