Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ООН вражені ударом росіян по готелю Reikartz у Запоріжжі
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН вражені ударом росіян по готелю Reikartz у Запоріжжі

ООН закликає Росію "в ім'я людяності" дотримуватися своїх зобов'язань відповідно до міжнародного гуманітарного права

11 серпня 2023, 07:30
Поділіться публікацією:

Гуманітарний координатор Організації Об'єднаних Націй в Україні Деніз Браун засуджує російську ракетну атаку по Запоріжжю 10 серпня, внаслідок якої пошкоджено готель "Reikartz", де неодноразово зупинялися співробітники ООН. Як повідомляє портал "Коментарі", заява Деніза Брауна з'явилася на сайті ООН – Україна.

В ООН вражені ударом росіян по готелю Reikartz у Запоріжжі

Удар по Запоріжжі. Фото: із відкритих джерел

"Я вражена звісткою, що готель, який часто використовували співробітники ООН та наші колеги з неурядових організацій для підтримки постраждалих від війни, щойно потрапив під російський удар у Запоріжжі. Це абсолютно неприпустимо. Я зупинялася в цьому готелі щоразу, коли відвідувала Запоріжжя. "Моя команда використовує його як базу під час неодноразових поїздок до міста. Це була база ООН для роботи з евакуації громадян з комбінату "Азовсталь" у Маріуполі в травні минулого року", — зазначила Браун.

Вона додала , що кількість невиборчих ударів, через які було пошкоджено громадянську інфраструктуру і через які загинули та отримали поранення мирні жителі, "досягнула неймовірних обсягів" – і вони є порушенням міжнародного гуманітарного права.

Представник ООН закликала Росію "в ім'я людяності" дотримуватися своїх зобов'язань відповідно до міжнародного гуманітарного права та негайно припинити невиборчі удари по Україні.

Зазначимо, увечері 10 серпня російські війська вдарили по Запоріжжю, пошкодили об'єкт цивільної інфраструктури, щонайменше 1 особа загинула та 16 людей було поранено.

Читайте на порталі "Коментарі" — Зеленський прокоментував повторний ракетний удар по Запоріжжі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини