Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ООН вирішили не звертати увагу на вихід Росії із зернової угоди
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН вирішили не звертати увагу на вихід Росії із зернової угоди

В ООН і далі експортуватимуть зерно з України морем

1 листопада 2022, 09:00
Поділіться публікацією:

У Росії не дочекалися того ефекту від заяви про вихід із "зернової угоди", на який розраховували спочатку. В ООН заявили, що не звертатимуть увагу на позицію Росії щодо виходу із "зернової угоди", тож інспектора ООН і надалі продовжуватимуть перевірку суден, що транспортують зерно з українських портів. Заява Росії про зупинення своєї участі в "зерновій угоді" не означає, що сама угода втратила чинність. Як передає видання "Коментарі", про це під час спілкування з журналістами заявив заступник генерального секретаря Організації з гуманітарних питань Мартін Гріффітс.

В ООН вирішили не звертати увагу на вихід Росії із зернової угоди

Баржа з українським зерном. Фото: GETTY IMAGES

Представник ООН зазначив, що Організація Об'єднаних Націй вважає, що Чорноморська зернова ініціатива продовжує діяти і зупинення в ній участі Росії не є підставою для того, щоб повністю відмовитися від цієї ініціативи.   

Мартін Гріффітс пояснив, що Кремль не припинив дію "зернової угоди" і не вийшов із неї. Була заява лише про те, що Росія на якийсь час припиняє свою участь у ній. Тому ООН продовжує направляти суди в Україну, співпрацюючи з Туреччиною та Україною. Судна перевіряються, зерно транспортується. При цьому заступник генсека ООН додав, що ООН як незалежна організація продовжує підтримувати діалог з російською стороною, щоб порушити всі питання, які озвучувала Москва. Буде для всіх добре, якщо Росія швидше поверне свою участь у угоді.

Читайте також на порталі "Коментарі" — до чого готується Росія, продовжуючи розмови про "брудну бомбу" – чи здатний Захід на превентивний удар, щоб утихомирити агресора.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини