Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ООН думають, чи РФ вдарила по "Охматдиту": що кажуть
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН думають, чи РФ вдарила по "Охматдиту": що кажуть

За даними ООН 8 липня "ймовірно" саме російська ракета прямим попаданням влучила у дитячу лікарню Охматдит.

9 липня 2024, 16:45 comments9606
Поділіться публікацією:

 ООН повідомила, що, ймовірно, у дитячу лікарню "Охматдит" влучила саме російська ракета, а не уламки після роботи української ППО. Про це заявила у вівторок голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Даніель Белль, посилаючись на власний аналіз, повідомляє Reuters.

В ООН думають, чи РФ вдарила по "Охматдиту": що кажуть

Обстріл Охматдиту (фото з відкритих джерел)

"Аналіз відеоматеріалів та оцінка, проведена на місці інциденту, вказує на високу ймовірність того, що дитяча лікарня постраждала від прямого влучання російської ракети, а не отримала пошкодження від системи перехоплення", — сказала вона.

Також голова Моніторингової місії при ООН повідомила, що в понеділок разом із колегами відвідала місце прильоту, але остаточно не змогла зробити висновок, чи це дійсно була ракета росіян. Проте вона заявила, що "ракета, схоже, була запущена Російською Федерацією".

У свою чергу Служба безпеки України повідомила, що саме Росія запустила по дитячій лікарні стратегічну крилату ракету Х-101.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Україна вимагає від ООН під час "головування" Росії там.  Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця прокоментував масований ракетний удар Росії 8 липня, внаслідок якого загинули десятки людей. Він наголосив, що цей черговий військовий злочин РФ повинен спонукати членів Ради Безпеки переглянути можливість Росії користуватися правом вето в організації. 

На своїй сторінці в соцмережі X Кислиця зауважив, що під час "головування" в Раді Безпеки ООН агресор Росія, як правило, вчиняє найогидніші злочини, і обстріл 8 липня найбільшої української дитячої лікарні "Охматдит" та інших медичних закладів Києва є найкращим тому доказом.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини