Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ракетний удар РФ: що Україна вимагає від ООН під час "головування" Росії там
commentss НОВИНИ Всі новини

Ракетний удар РФ: що Україна вимагає від ООН під час "головування" Росії там

Ракетний обстріл українських міст 8 липня підтвердив, що РФ схильна здійснювати найогидніші злочини під час свого "головування" в Раді безпеки ООН.

9 липня 2024, 15:50
Поділіться публікацією:

 Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця прокоментував масований ракетний удар Росії 8 липня, внаслідок якого загинули десятки людей. Він наголосив, що цей черговий військовий злочин РФ повинен спонукати членів Ради Безпеки переглянути можливість Росії користуватися правом вето в організації.

Ракетний удар РФ: що Україна вимагає від ООН під час "головування" Росії там

Сергій Кислиця (фото з відкритих джерел)

На своїй сторінці в соцмережі X Кислиця зауважив, що під час "головування" в Раді Безпеки ООН агресор Росія, як правило, вчиняє найогидніші злочини, і обстріл 8 липня найбільшої української дитячої лікарні "Охматдит" та інших медичних закладів Києва є найкращим тому доказом.

Представник України в ООН вкотре запитав, скільки ще Росія повинна здійснити жахливих злочинів, щоб вирішилося питання присутності диктаторського кремлівського режиму на місці постійного представництва СРСР.

"Які звірства мають бути скоєні, щоб вето агресора було проігнороване і Рада Безпеки змогла відреагувати на агресію та воєнні злочини Росії?", — додав він.

Кислиця нагадав, що на тлі зруйнованих лікарень і вбитих цивільних РФ в рамках свого "головування" планує влаштувати сьогодні, 9 липня, щомісячний обід для членів Ради Безпеки.

"Я ледве можу це коментувати. Зараз не час для членів Ради Безпеки споживати російську кулеб'яку та отруйну російську пропаганду на таких обідах. Настав час діяти і змусити Росію дотримуватися Статуту ООН і міжнародного права", — підсумував представник України.

Нагадаємо, що відразу після ракетного удару РФ по Україні, з'явилася реакція ООН. Зокрема на масштабну ракетну атаку на Україну, відреагувала гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун. В ООН також підкреслили, що неприпустимо, щоб у війні гинули та отримували поранення діти.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини