Головна Новини Суспільство Війна з Росією Масована ракетна атака на Україну: з'явилася реакція ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Масована ракетна атака на Україну: з'явилася реакція ООН

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру та області

8 липня 2024, 15:15 comments1054
Поділіться публікацією:

8 липня Росія здійснила масштабну ракетну атаку на Україну, на що відреагувала гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун.

Масована ракетна атака на Україну: з'явилася реакція ООН

Ракетний удар по Україні (фото з відкритих джерел)

"Гуманітарна координаторка в Україні Деніз Браун рішуче засудила удари збройних сил Російської Федерації по містах України в понеділок вранці," – зазначається у повідомленні.

В ООН також підкреслили, що неприпустимо, щоб у війні гинули та отримували поранення діти.

"Згідно з міжнародним гуманітарним правом, лікарні мають особливий захист. Мирні мешканці повинні бути захищені," – наголошується в заяві ООН.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Москві зробили цинічну заяву. У Москві заявили про ракетний удар по містах України, нібито у відповідь на український обстріл об'єктів енергетичної інфраструктури в Росії. 

Також стало відомо, чим росіяни ударили по "Охматдиту"Фахівці Служби безпеки України кваліфікувала удар Росії по національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" як воєнний злочин і відкрили за цим фактом кримінальне провадження.  Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За попередніми даними слідчих Служби безпеки, для вогневого ураження медустанови окупанти застосували стратегічну крилату ракету Х-101. На місці трагедії уже знайдено відповідні докази: зокрема уламки корпуса задньої частини ракети Х-101 з серійним номером та частина руля цієї ж ракети.

В повідомленні зазначається, що станом на 13:50 8 липня унаслідок ворожого "прильоту" загинуло двоє працівників лікарні, семеро людей отримали поранення, з них щонайменше двоє дітей. Слідчо-оперативна група СБУ разом з Національною поліцією та іншими відповідними службами продовжують роботу на місці трагедії.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини